Acasă Rețete Aluaturi și Pâine de casă Biscuiti cu seminte si fulgi de ovaz

Biscuiti cu seminte si fulgi de ovaz

2
Biscuiti cu seminte si fulgi de ovaz

Reteta de biscuiti cu seminte si fulgi de ovaz iti aduce pe masa o gustare crocanta, gustoasa si hranitoare. Biscutii pot fi consumati simpli, insotiti de un ceai aromat, la micul dejun, cina sau ori de cate ori iti este foame. Ii poti include cu incredere in pachetelul pentru scoala al copilului tau. Datorita fulgilor de ovaz si continutului de faina integrala iti vor aduce multe fibre care sprijina digestia si asigura senzatia de satietate o perioada indelungata de timp.

TIMP PREPARARE   45 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Aperitiv

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Biscuiti cu seminte si fulgi de ovaz

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Seminte de susan

seminte-de-susan-decorticat-1kg

Seminte de floarea soarelui

seminte-de-floarea-soarelui-500g

Faina de grau integrala

faina-integrala-de-grau-1-kg

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Sare de mare fina

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Biscuiti cu seminte si fulgi de ovaz

  • Intr-un bol, se amesteca fulgii de ovaz fini, semintele de susan, semintele de floarea soarelui si sarea.
  • Se adauga apa, uleiul de cocos amestecandu-se, apoi se adauga faina integrala,  cate o lingura amestecand bine din nou, pana cand compozitia se ingroasa, ca o coca de paine.
  • Din aluatul rezultat se intinde o foaie cu grosimea de aprox. 0,5 cm si se pune direct in tava de cuptor (unsa cu ulei si tapetata cu faina sau pur si simplu acoperita cu hartie de copt).
  • Tot in tava se taie cu cutitul foaia in forma dorita.
  • Biscuitii se coc la cuptor la foc moderat pana cand se rumenesc. Sunt deliciosi si foarte hranitori.

  Observatii reteta Biscuiti cu seminte si fulgi de ovaz

  • Daca vei coace biscuitii in forme mai lungi si subtiri, asa cum am facut-o noi, vor avea o forma mai frumoasa si vor fi mai usor de consumat. Nu ii taia insa prea subtiri, pentru ca se vor usca prea tare si risti sa ii si arzi prea tare.

  Stiai ca?

  • Fulgii de ovaz au beneficii deosebite pentru organismul tau, dovedite si recunoscute de studiile stiintifice? Acesta este motivul pentru foarte multe persoane (unele chiar celebre) au ales sa ii consume in mod regulat. De exemplu, ei sunt nelipsiti de la micul dejun al reginei Elisabeta a II-a a Angliei.
  • Proprietatile antibacteriene fac din uleiul de cocos un produs cu beneficii inclusiv pentru igiena dentara? Clateste-ti gura, plimband o lingura de ulei de cocos prin cavitatea bucala  timp de cateva minute si apoi scuip-o. Te va ajuta sa elimini bacteriile (si deci va combate mirosul neplacut), sa combati placa bacteriana, protejandu-ti, in acest fel, atat dintii cat si gingiile. Pentru curatarea si albirea dintilor, poti folosi din cand in cand o pasta de dinti homemade, facuta cu bicarbonat si ulei de cocos.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Biscuiti cu seminte si fulgi de ovaz
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 63 Review(s)

2 COMENTARII

  1. Buna ziua. Eu nu prea stiu cum poti sa pui jumarate din cantitatea de faina impreuna cu fulgii de ovaz semintele de susan si semi tele de floarea soarelui, avand in vedere ca nu e precizata cantitatea de faina la inceput. Nu poti sa pui jumatate din cantitatea de faina in conditiile in care se pune faina cat cuprinde adica abia la sfarsit vezi ce cantitate intra si anume cand vezi consistenta.

    • Observatia dumneavoastra este foarte pertinenta si va multumim pentru ea. Reteta aceasta este foarte veche la Sano Vita si probabil ca s-au omis cantitatile la transcrierea pe blog, de aceea am adresat intrebarea la coelgii nostri care se ocupa de preparate si vom reveni curand cu un raspuns concret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.