Ceva dulce – Biscuiți din musli, banane și miere

Organismul uman este o mașinărie, dar mașinăriile au nevoie de combustibil pentru a funcționa corect, nu-i așa? Un dicton celebru în limba latină ne spune că o minte sănătoasă poate sălășlui numai într-un corp sănătos – ei bine, corpul are mai multe nevoi pentru a funcționa și pentru a își menține sănătatea. Deși adesea ni se pare că e complicat, organismul are nevoie, de fapt, de câteva lucruri simple și trainice care, odată incluse în rutină, devin obiceiuri sănătoase, capabile să ne îmbunătățească, în ansamblu, calitatea vieții.
Și pentru că tot vorbim de obiceiuri, știm că unul dintre cele mai des întâlnite deprinderi sunt cele alimentare – bine, cele care au legătură cu deserturile și recompensele dulci, recunoaștem, ni se întâmplă tuturor. Vă este cunoscută sintagma ceva dulce, nu…? Da, exact atunci când organismul (sau creierașul) îți cere acel dulce pe care nici tu nu-l știi, nu ți-l imaginezi și nu îl vizualizezi. Aici este momentul în care există riscul de a devia, de a opta pentru un baton plin de zahăr din comerț, de a alege o prăjitură de la cofetărie, o înghețată și lista poate continua tot așa… Desigur, toate aceste alegeri sunt capabile să satisfacă plăcerea imediată, dar cum rămâne cu satisfacția pe termen lung? Putem uita de toate opțiunile nesănătoase din comerț, ale căror etichete uneori sunt mai bogate în ingrediente cu potențial dăunător pe termen lung decât reacțiile adverse de pe prospectul unui medicament și putem răsufla ușurați pentru că prezentul ne prezintă alternative sănătoase la orice, chiar și la ceva dulce, astfel că vă prezentăm una dintre cele mai simple rețete de ceva dulce, ușor de făcut, ușor de mâncat și ușor de recomandat și altora: biscuiți din musli cu banane, miere și lapte vegetal de soia.
TIMP DE PREPARARE 45 minute
PORȚII 4
TIP REȚETĂ Desert/Gustare
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 150 gr Musli preferat
- 3 banane bine coapte
- 1 linguriță de miere
- 100 ml băutură vegetală (dacă vă doriți o aromă mai intensă puteți opta pentru băutura de cocos)
Opțional pentru decor
Mod de preparare:
- Într-un bol generos se zdrobesc cu o furculiță bananele
- Se adaugă cantitatea de musli, băutura vegetală și mierea și se amestecă până se împrietenesc și formează o pastă relativ moale.
- Se acoperă cu o folie de plastic pentru a evita oxidarea și se lasă să se liniștească pentru 5 minute.
- Cu ajutorul unei linguri, formăm din compoziție mici grămăjoare pe care le rânduim apoi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aplatizăm grămăjoarele până iau o formă de disc.
- Se presară apoi elementele crocante pentru decor și se introduce tava în cuptorul preîncins la 180℃ pentru 25 de minute. Scoatem tava și lăsăm biscuiții să se răcorească. Se consumă dimineața, seara – oricând pofta de ceva dulce-i mare!
