Biscuiți sărați cu semințe
E o gustare hrănitoare, e ușor de preparat și te poți bucura de ea mai mult timp – reține această rețetă de biscuiți de casă cu semințe! Ovăzul, făina integrală de grâu și mixul de semințe îți vor asigura necesarul de nutrienți pentru o digestie ușoară. Poți servi acești biscuiți cu semințe oricând vrei ceva „de ronțăit”, fie că alegi să-i servești la micul dejun alături de ceai sau cafea, fie că îi combini cu puțin humus sau pastă vegetală de linte și bob – fie, desigur, ca atare!
TIMP DE PREPARARE 45 minute
PORȚII 8
TIP REȚETĂ Gustare
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 1 cană fulgi de ovăz
- 1 cană făină integrală de grâu
- 1 cană apă
- 3 linguri semințe floarea soarelui
- 3 linguri semințe susan
- 3 linguri semințe in
- 1 lingură semințe chimen
- 50 ml ulei
- 1 linguriță sare
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare:
- Mixează fulgii de ovăz într-un blender până obții o pulbere fină.
- Combină pulberea obținută cu semințele de floarea soarelui, susan, in și chimen, uleiul, apa și sarea. Frământă aluatul rezultat foarte bine, iar dacă este nevoie mai adaugă puțină apă sau făină.
- Presară făină pe masă sau pe o planșetă specială și întinde aluatul într-o foaie din care să decupezi biscuiții. Așază-i apoi într-o tavă și înțeapă-i în câteva locuri cu o furculiță.
- Coace biscuiții la 170-180°C pentru 20 de minute, apoi întoarce-i pe cealaltă parte și scoate-i după încă 15 minute.
- După ce s-au răcit, poți depozita biscuiții într-un vas cu capac sau într-o pungă, unde îi poți păstra pentru 2-3 săptămâni.
Știai că?
- Ovăzul (Avena sativa) este bogat în fibre solubile printre care betaglucanul, recunoscut pentru beneficiile sale asupra bunei funcționări a inimii. De asemenea, ovăzul reprezintă o sursă importantă de vitamine și minerale, precum vitamine din complexul B, fosfor, magneziu sau cupru, dar mai ales mangan (78 de grame de fulgi de ovăz conținând 191% din doza zilnică recomandată de mangan).
- Fibrele din ovăz au numeroase beneficii, printre care se numără reducerea colesterolului, reglarea glicemiei și hrănirea bacteriilor intestinale benefice digestiei.
- Semințele de floarea soarelui sunt o sursă excelentă de vitamina E sau seleniu și pot ajuta la reducerea inflamațiilor, problemelor sănătății inimii sau a diabetului zaharat.
- Semințele de in sunt recunoscute pentru conținutul lor bogat în fibre, acizi grași Omega 3 și lignani, un important grup de nutrienți cu proprietăți antioxidante.
Bună ziua! Am încercat rețeta de biscuiți sărați și au ieșit foarte buni. Nu ne mai săturam de ei. Mulțumim!
Ne bucurăm foarte mult, vă mulţumim că ne-aţi scris!