Biscuiți sărați cu semințe

Timp citire:

Biscuiți sărați cu semințe

E o gustare hrănitoare, e ușor de preparat și te poți bucura de ea mai mult timp – reține această rețetă de biscuiți de casă cu semințe! Ovăzul, făina integrală de grâu și mixul de semințe îți vor asigura necesarul de nutrienți pentru o digestie ușoară. Poți servi acești biscuiți cu semințe oricând vrei ceva „de ronțăit”, fie că alegi să-i servești la micul dejun alături de ceai sau cafea, fie că îi combini cu puțin humus sau pastă vegetală de linte și bob – fie, desigur, ca atare!

TIMP DE PREPARARE   45 minute 

PORȚII  8

TIP REȚETĂ  Gustare

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de ovăz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Semințe floarea soarelui

seminte-de-floarea-soarelui-500g

  Mod de preparare:

  • Mixează fulgii de ovăz într-un blender până obții o pulbere fină.
  • Combină pulberea obținută cu semințele de floarea soarelui, susan, in și chimen, uleiul, apa și sarea. Frământă aluatul rezultat foarte bine, iar dacă este nevoie mai adaugă puțină apă sau făină.
  • Presară făină pe masă sau pe o planșetă specială și întinde aluatul într-o foaie din care să decupezi biscuiții. Așază-i apoi într-o tavă și înțeapă-i în câteva locuri cu o furculiță.
  • Coace biscuiții la 170-180°C pentru 20 de minute, apoi întoarce-i pe cealaltă parte și scoate-i după încă 15 minute.
  • După ce s-au răcit, poți depozita biscuiții într-un vas cu capac sau într-o pungă, unde îi poți păstra pentru 2-3 săptămâni.

  Știai că?

  • Ovăzul (Avena sativa) este bogat în fibre solubile printre care betaglucanul, recunoscut pentru beneficiile sale asupra bunei funcționări a inimii. De asemenea, ovăzul reprezintă o sursă importantă de vitamine și minerale, precum vitamine din complexul B, fosfor, magneziu sau cupru, dar mai ales mangan (78 de grame de fulgi de ovăz conținând 191% din doza zilnică recomandată de mangan).
  • Fibrele din ovăz au numeroase beneficii, printre care se numără reducerea colesterolului, reglarea glicemiei și hrănirea bacteriilor intestinale benefice digestiei.
  • Semințele de floarea soarelui sunt o sursă excelentă de vitamina E sau seleniu și pot ajuta la reducerea inflamațiilor, problemelor sănătății inimii sau a diabetului zaharat.
  • Semințele de in sunt recunoscute pentru conținutul lor bogat în fibre, acizi grași Omega 3 și lignani, un important grup de nutrienți cu proprietăți antioxidante.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...