Acasă Rețete Mic dejun sănătos Biscuiți sărați cu semințe

Biscuiți sărați cu semințe

2
Biscuiți sărați cu semințe

Biscuiți sărați cu semințe

E o gustare hrănitoare, e ușor de preparat și te poți bucura de ea mai mult timp – reține această rețetă de biscuiți de casă cu semințe! Ovăzul, făina integrală de grâu și mixul de semințe îți vor asigura necesarul de nutrienți pentru o digestie ușoară. Poți servi acești biscuiți cu semințe oricând vrei ceva „de ronțăit”, fie că alegi să-i servești la micul dejun alături de ceai sau cafea, fie că îi combini cu puțin humus sau pastă vegetală de linte și bob – fie, desigur, ca atare!

TIMP DE PREPARARE   45 minute 

PORȚII  8

TIP REȚETĂ  Gustare

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de ovăz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Semințe floarea soarelui

seminte-de-floarea-soarelui-500g

  Mod de preparare:

  • Mixează fulgii de ovăz într-un blender până obții o pulbere fină.
  • Combină pulberea obținută cu semințele de floarea soarelui, susan, in și chimen, uleiul, apa și sarea. Frământă aluatul rezultat foarte bine, iar dacă este nevoie mai adaugă puțină apă sau făină.
  • Presară făină pe masă sau pe o planșetă specială și întinde aluatul într-o foaie din care să decupezi biscuiții. Așază-i apoi într-o tavă și înțeapă-i în câteva locuri cu o furculiță.
  • Coace biscuiții la 170-180°C pentru 20 de minute, apoi întoarce-i pe cealaltă parte și scoate-i după încă 15 minute.
  • După ce s-au răcit, poți depozita biscuiții într-un vas cu capac sau într-o pungă, unde îi poți păstra pentru 2-3 săptămâni.

  Știai că?

  • Ovăzul (Avena sativa) este bogat în fibre solubile printre care betaglucanul, recunoscut pentru beneficiile sale asupra bunei funcționări a inimii. De asemenea, ovăzul reprezintă o sursă importantă de vitamine și minerale, precum vitamine din complexul B, fosfor, magneziu sau cupru, dar mai ales mangan (78 de grame de fulgi de ovăz conținând 191% din doza zilnică recomandată de mangan).
  • Fibrele din ovăz au numeroase beneficii, printre care se numără reducerea colesterolului, reglarea glicemiei și hrănirea bacteriilor intestinale benefice digestiei.
  • Semințele de floarea soarelui sunt o sursă excelentă de vitamina E sau seleniu și pot ajuta la reducerea inflamațiilor, problemelor sănătății inimii sau a diabetului zaharat.
  • Semințele de in sunt recunoscute pentru conținutul lor bogat în fibre, acizi grași Omega 3 și lignani, un important grup de nutrienți cu proprietăți antioxidante.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Biscuiti sarati cu seminte
Autor
Publicat la
Timp preparare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.