Blat de tort cu fructe confiate

Timp citire:

Blat de tort cu fructe confiate

Sigur ai avut o ocazie specială la un moment dat și nu ai știut ce desert să pregătești. Ei bine, noi îți propunem o rețetă simplă și gustoasă de blat de tort cu fructe confiate, pe care îl poți combina cu diverse glazuri și umpluturi, după propriul gust. Vei obține un blat pufos și aromat, similar celebrului „funfetti cake”, datorită fructelor confiate presărate în aluat.

TIMP DE PREPARARE   50 minute 

PORȚII  8

TIP REȚETĂ  Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Lapte de migdale bio

bautura de migdale tort

Zahar brut

zahar brut

  Mod de preparare:

  • Încălzește cuptorul la 170°C.
  • Amestecă într-un castron mare laptele de migdale (sau alt tip de lapte vegetal) și oțetul. Lasă compoziția în repaus pentru 5 minute.
  • După cele 5 minute, adaugă zahărul, uleiul și extractul de vanilie și amestecă-le împreună, până când obții o compoziție spumoasă.
  • Într-un bol separat, cerne printr-o sită amidonul de porumb, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, pudra de cacao sau carob și sarea.
  • Adaugă ingredientele uscate și fructele confiate peste ingredientele umede și amestecă până la omogenizare.
  • Împarte aluatul în trei părți egale, punându-le în câte o formă de tort. Coace aluatul timp de 22-25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul blatului iese curată.
  • Lasă la răcit cele trei blaturi pentru aproximativ 15 minute, pe suporturi speciale. Scoate blatul din tăvi și lasă-l să se răcească complet înainte de a pune glazură sau alte umpluturi.

  Știai că?

  • Torturile datează din Antichitate, dar primele preparate de acest fel nu semănau întocmai cu ceea ce denumim astăzi „tort”. Torturile luau alte forme, aveau consistența și gustul pâinii și erau deseori îndulcite doar cu miere sau asezonate, asemenea tortului din această rețetă, cu fructe uscate sau nuci. Primele torturi rotunde, cu glazură au apărut abia la mijlocul secolului al XVII – lea.
  • Procesul de bază al confierii fructelor datează din secolul al XIV – lea. Atunci, întregul fruct sau doar părți din acesta erau ținute într-un sirop dens, care avea rolul de a absorbi apa din ele și a conserva fructul pentru o perioadă mai lungă.
Daniela Dan
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

8 cereale fara gluten, pline de sanatate – retete pentru o digestie lina si vitalitate!

Glutenul este un tip de proteina care se gaseste in diferite tipuri de cereale precum grau (si varietatile de grau, ca spelta, kamut, durum,...

Pofta și nevoia de dulce: Cum să înțelegi ce este în spatele ei, pentru a o controla mai ușor

Ai poftă de dulce din când în când? Nu este nimic în neregulă cu asta, atât timp cât nu se întâmplă des. Însă dacă...

Drumul către o alimentație sănătoasă: Sfaturi practice despre cum să îți construiești un regim alimentar sănătos

Te-ai găsit deseori în punctul în care să simți nevoia să faci o schimbare în alimentația ta, însă nu știi care e direcția? Ti-ai...

Articole din aceeasi categorie

8 cereale fara gluten, pline de sanatate – retete pentru o digestie lina si vitalitate!

Glutenul este un tip de proteina care se gaseste in diferite tipuri de cereale precum grau (si varietatile de grau, ca spelta,...

Pofta și nevoia de dulce: Cum să înțelegi ce este în spatele ei, pentru a o controla mai ușor

Ai poftă de dulce din când în când? Nu este nimic în neregulă cu asta, atât timp cât nu se întâmplă des....

Drumul către o alimentație sănătoasă: Sfaturi practice despre cum să îți construiești un regim alimentar sănătos

Te-ai găsit deseori în punctul în care să simți nevoia să faci o schimbare în alimentația ta, însă nu știi care e...