Bol cu cartof dulce, quinoa și spanac

TIMP PREPARARE 45 min
PORTII 2
TIP RETETA Prânz/Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
Pentru cartofii dulci:
1 cartof dulce mare aproximativ
1 lingură de ulei măsline (mai mult dacă este necesar)
Jumătate de linguriță paprika afumată
Jumătate de linguriță praf de usturoi
Jumătate de linguriță pudră de chili
Un sfert de linguriță pudră de ceapă
Un sfert de linguriță sare
Pentru quinoa și spanac:
3 sferturi cană de quinoa nefiartă
1 cană și jumătate de apă sau bulion de legume
Jumătate linguriță de sare împărțită
1 ceapă galbenă medie tăiată mărunt
8 căni de spanac proaspăt
3 căței de usturoi tocați mărunt, după gust
Pentru dressing:
3 linguri suc de lămâie
2 linguri unt de arahide
Un vârf de linguriță de turmeric
2-4 linguri de apă
Mod de preparare:
Pentru cartofii dulci:
- Preîncălzește cuptorul la 210 grade C. Tapetează o jumătate de tavă cu hârtie de copt. Taie cartofii dulci în cuburi. Poți lăsa și coaja, dar poate fi și îndepărtată dacă preferi.
- Adaugă cartoful dulce tăiat cubulețe direct în tigaie. Stropește cu ulei, paprika afumată, praf de usturoi, praf de chili, praf de ceapă și sare. Folosește mâinile sau o lingură de lemn pentru a amesteca.
- Coace la 210 grade C timp de 30-35 de minute sau până când cartoful dulce este fraged și auriu pe margini.
Pentru quinoa și spanac:
- Pune quinoa într-o sită cu ochiuri fine. Clătește-o sub un jet de apă rece. Pune-o într-o oală medie și toarnă apa sau bulionul de legume și puțină sare.
- Pune-o pe foc mediu-mare. Când începe să fiarbă, dă focul mic. Acoperă cu un capac și las-o să fiarbă până când absoarbe tot lichidul, aproximativ 15 minute.
- Între timp, încălzește o tigaie mare la foc mediu-mare. Stropește cu suficient ulei pentru a acoperi tigaia. Odată încinsă, adaugă ceapa galbenă tăiată cubulețe. Gătește ceapa, amestecând ocazional, până când se înmoaie și devine aurie. Se presară cu un sfert de linguriță de sare.
- Adaugă spanacul și usturoiul tocate mărunt. Amestecă ocazional, până când spanacul este călit.
Pentru dressing:
- Într-un borcan sau bol mic, amestecă sucul de lămâie, untul de arahide și turmericul până se omogenizează. Adaugă apă, câte o lingură pe rând, până obții consistența dorită.
Pune dressingul de arahide chiar înainte de servire. Poftă bună!
Poți păstra la frigider cel mult 4 zile.






Multumesc!
ne bucurăm că vă plac rețetele noastre. 🙂
Zi cu soare,
Sabina