Bol cu hrișcă și cartof dulce
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 20 minute
PORTII 2
TIP RETETA Cină
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 475 ml apă
- 165 g hrișcă
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 cartof dulce (tăiat în cuburi mici)
- 20 g de frunze de Kale (tocate)
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de busuioc uscat
- 5 g coriandru (tocat)
Mod de preparare:
- Într-o cratiță de dimensiuni medii, fierbe apa, apoi redu focul la minim și adaugă hrișca. Fierbe-o 15-20 de minute sau până când apa este absorbită.
- Într-o cratiță separată, încălzește uleiul la foc mediu. Adaugă cartofii dulci, kale, sarea și busuiocul uscat. Lasă să se gătească, amestecând des, timp de 15 minute sau până când se înmoaie.
- Transferă hrișca gătită în boluri. Acoperă cu cartofii dulci, kale și coriandru. Poftă bună!
Observații:
- Poți păstra la frigider într-un recipient ermetic până la cinci zile.
- O porție este egală cu aproximativ 2 căni.
- Pentru mai multă aromă, adaugă ceapă tăiată cubulețe sau usturoi tocat mărunt.