21 de zile cu SanoVitaBol cu legume prăjite și năut

Bol cu legume prăjite și năut

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Prânz

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA


Ingrediente:

  • 1/2 conopidă (tăiată în buchețele)
  • 4 morcovi (mari, curățați de coajă și tăiați grosier)
  • 300 g de năut (fiert)
  • 90 ml ulei de măsline extravirgin
  • 12 g amestec de condimente marocane
  • Sare și piper negru (după gust)
  • 170 g quinoa (uscată, clătită)
  • 120 g tahini
  • 100 ml apă
  • 20 ml oțet de cidru de mere
  • 40 ml sirop de arțar
  • 2 grame turmeric (măcinat)

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 220ºC.
  2. Pune conopida, morcovii și năutul în tava de cuptor. 
  3. Adaugă uleiul și asezonează cu amestecul de condimente marocane, sare și piper. 
  4. Amestecă pentru a le combina și transferă tava în cuptor și coace timp de 25-30 minute sau până când sunt bine făcute și rumenite, amestecând la jumătatea timpului.
  5. Fierbe quinoa. 
  6. Într-un bol mic, amestecă tahini, apa, oțetul, siropul de arțar și turmericul și condimentează cu sare și piper. Pune quinoa, legumele și năutul într-un bol, peste care pui sosul. Savurați!   Poftă bună!

Observatii:

  • Se poate păstra la frigider în recipiente ermetice până la trei zile.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Bol cu legume prajite si naut
Autor
Publicat la
Timp preparare