Acasă 21 de zile cu SanoVita Bol cu legume prăjite și năut

Bol cu legume prăjite și năut

0
Bol cu legume prăjite și năut

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Prânz

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 1/2 conopidă (tăiată în buchețele)
  • 4 morcovi (mari, curățați de coajă și tăiați grosier)
  • 300 g de năut (fiert)
  • 90 ml ulei de măsline extravirgin
  • 12 g amestec de condimente marocane
  • Sare și piper negru (după gust)
  • 170 g quinoa (uscată, clătită)
  • 120 g tahini
  • 100 ml apă
  • 20 ml oțet de cidru de mere
  • 40 ml sirop de arțar
  • 2 grame turmeric (măcinat)

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 220ºC.
  2. Pune conopida, morcovii și năutul în tava de cuptor. 
  3. Adaugă uleiul și asezonează cu amestecul de condimente marocane, sare și piper. 
  4. Amestecă pentru a le combina și transferă tava în cuptor și coace timp de 25-30 minute sau până când sunt bine făcute și rumenite, amestecând la jumătatea timpului.
  5. Fierbe quinoa. 
  6. Într-un bol mic, amestecă tahini, apa, oțetul, siropul de arțar și turmericul și condimentează cu sare și piper. Pune quinoa, legumele și năutul într-un bol, peste care pui sosul. Savurați!   Poftă bună!

Observatii:

  • Se poate păstra la frigider în recipiente ermetice până la trei zile.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Bol cu legume prajite si naut
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Supă ramen cu ciuperci shiitake
Articolul următor Falafel Tahini Salad
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.