Bol cu legume prăjite și năut
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII 4
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 1/2 conopidă (tăiată în buchețele)
- 4 morcovi (mari, curățați de coajă și tăiați grosier)
- 300 g de năut (fiert)
- 90 ml ulei de măsline extravirgin
- 12 g amestec de condimente marocane
- Sare și piper negru (după gust)
- 170 g quinoa (uscată, clătită)
- 120 g tahini
- 100 ml apă
- 20 ml oțet de cidru de mere
- 40 ml sirop de arțar
- 2 grame turmeric (măcinat)
Mod de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 220ºC.
- Pune conopida, morcovii și năutul în tava de cuptor.
- Adaugă uleiul și asezonează cu amestecul de condimente marocane, sare și piper.
- Amestecă pentru a le combina și transferă tava în cuptor și coace timp de 25-30 minute sau până când sunt bine făcute și rumenite, amestecând la jumătatea timpului.
- Fierbe quinoa.
- Într-un bol mic, amestecă tahini, apa, oțetul, siropul de arțar și turmericul și condimentează cu sare și piper. Pune quinoa, legumele și năutul într-un bol, peste care pui sosul. Savurați! Poftă bună!
Observatii:
- Se poate păstra la frigider în recipiente ermetice până la trei zile.