Bomboane de ciocolata (cu ulei de cocos)
Aceste bomboane de ciocolata (cu ulei de cocos) sunt o optiune excelenta daca te afli la dieta sau daca vrei sa mai reduci din cantitatea de zahar consumat – o idee laudabila in cazul oricui. Si asta deoarece, desi nu contin zahar rafinat, raman un desert delicios si usor de preparat (fara a fi nevoie sa aprinzi cuptorul, doar cu ajutorul unei forme de gheata din silicon). Mananca doar 1 bomboana pe zi, pentru a te recompensa, desi iti va fi greu sa te abtii!
TIMP PREPARARE 5 minute
PORTII 6
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Bomboane de ciocolata (cu ulei de cocos)
- ¾ cana cacao pudra
- ¾ cana ulei de cocos ecologic (nerafinat)
- ¼ sirop de artar
- 1 pliculet indulcitor stevia (0,8 g)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura fulgi de nuca de cocos, pentru decor (optional)
- 1 lingura migdale, pentru decor (optional)
- 1 praf de sare
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Bomboane de ciocolata (cu ulei de cocos)
- Pentru a pregati aceasta reteta de bomboane de ciocolata (cu ulei de cocos), incepe prin a verifica temperatura din bucatarie: daca este mai mica de 25o C, va trebui probabil sa incalzesti 10-20 de secunde uleiul de cocos intr-o cratita sau in cuptorul cu microunde, pentru a capata o consistenta lichida.
- Intr-un bol incapator, amesteca uleiul de cocos topit, pudra de cacao, siropul de artar, pliculetul de stevia si praful de sare, pana obtii un aluat cu o consistenta uniforma.
- Toarna baza pentru bomboane de ciocolata (cu ulei de cocos) in tavi de cuburi de gheata din silicon, in forma de patratele.
- Taie migdalele marunt.
- Presara pe fiecare patratel din tava de silicon midgale maruntite si/sau fulgi de nuca de cocos.
- Da tavile de gheata la congelator.
- Bomboanele de ciocolata (cu ulei de cocos) se vor intari in 30-60 de minute; scoate-le din tava de silicon si depoziteaza-le intr-o punga de plastic inchisa ermetic in partea superioara.
Observatii reteta Bomboane de ciocolata (cu ulei de cocos)
- Poti decora aceste bomboane de ciocolata (cu ulei de cocos) si cu fistic crud, nuci sau caju crud taiate marunt, dar si cu merisoare confiate.
Stiai ca?
- Diferenta intre uleiul de cocos nerafinat si cel rafinat sta in gradul de procesare? Uleiul de cocos (extra)virgin raw este presat la rece si procesat minim, are un gust mai aromat si este mai bogat in nutrienti. Uleiul de cocos rafinat este extras prin tratamente termice sau chimice si dezodorizat, astfel incat are un gust neutru.
- Uleiul de cocos este solid la temperaturi mai mici de 24o C?
- Stevia este un indulcitor natural puternic, care este extras din planta Stevia rebaudiana (Bertoni)? Nu o confunda cu stevia romaneasca (din familia Polygonaceae), planta perena, cunoscuta sub denumirile populare de „dragomir”, „brustan”, „limba boului” sau „macris”, ale carei frunze sunt folosite in salate sau in ciorbe, primavara.
- Stevia are aproape zero calorii si o putere de indulcire de 200-300 de ori mai mare ca a zaharului?
- 0,8 g de stevia echivaleaza cu 2 lingurite de zahar, ca grad de indulcire?
- Stevia poate fi cumparata sub forma de pastilute, pudra, lichid sau granule?
- Siropul de artar este un indulcitor natural care se obtine din seva fiarta a anumitor soiuri de artar, arborele-simbol al Canadei, care decoreaza steagul national din anul 1965 incoace?