Acasă Rețete Deserturi sănătoase Bomboane din karob

Bomboane din karob

0
Bomboane din karob

Bomboane din Karob

Sunt zile in care cu totii simtim nevoia de dulce, asa ca in astfel de momente – de cele mai multe ori – recurgem la dulciurile pe care le gasim in comert si le consumam rapid, refuzand sa citim lista cu ingrediente. Pentru astfel de momente vrem sa-ti venim in ajutor cu o reteta de bomboane din karob, care sunt extrem de gustoase si in acelasi timp sanatoase si foarte simplu de preparat.

Prepara aceste bomboane si pastreaza-le in frigider, iar ori de cate ori vei vrea sa-ti indulcesti ziua, nu va mai trebui sa faci un drum pana la magazin, vei avea tot ce iti trebuie chiar la tine acasa. Copiii cu siguranta le vor adora si uite asa vei scapa de etichetele pline cu ingrediente, care iti afecteaza sanatatea tie si celor dragi!

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII    30 buc

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Bomboane din karob

  • ½ cana tahini (pasta de susan)
  • 1 cana migdale tocate
  • ½ cana miere
  • ½ cana pudra de roscove (Karob) cernuta
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 6 lingurite coaja de portocala
  • 4 linguri cu varf nuca de cocos

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Pudra de roscove

pudra-de-roscove-250g

Nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

  Mod de preparare reteta Bomboane din karob

  • Amesteca ingredientele lichide intr-o tigaie.
  • Adauga pudra de roscove in amestecul de mai sus si pune pe foc compozitia obtinuta.
  • Cand incepe sa se prinda pe fundul tigaii, lasa-l pe foc inca 30 de secunde, apoi ia amestecul de pe foc si incorporeaza migdalele tocate.
  • Se lasa la racit 5-10 minute sau pana cand poti sa modelezi formele de bile fara ca acestea sa ti se lipeasca de maini.
  • Tavaleste bilele obtinute prin nuca de cocos si bucura-te de aceste bombonele delicioase.
  • Pot fi pastrate la rece o perioada destul de lunga de timp.

   Observatii reteta Bomboane din karob

  • Cel mai important pas al acestei retete este timpul de gatire pe foc. Tahini se ingroasa atunci cand este gatit, iar acest lucru va face ca amestecul sa devina elastic atunci cand se raceste.
  • Incearca si alte arome precum menta, esenta de migdale sau limeta. De asemenea, poti inlocui migdalele cu nuci braziliene, alune de padure sau nuci pecan.
  • Numarul bomboanelor poate sa difere in functie de marimea acestora.

  Stiai ca?

  • Roscovele sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri? Se pare ca Sfantul Ioan Botezatorul ar fi supravietuit in pustietate datorita acestor fructe, de aceea sunt denumite popular „painea Sfantului Ioan”.
  • Este o legatura stransa intre roscove si aurul de 24 de carate? Sigur nu te-ai fi gandit, dar totul porneste de la utilizarile roscovelor in Antichitate. Pe atunci, semintele de roscove (carobe) serveau ca unitate de masura (carate) pentru a cantari aurul, intrucat, in mod absolut curios, toate semintele de roscove au exact aceeasi greutate, adica 0,18 g. Cu alte cuvinte, in vremurile stravechi oamenii verificau daca moneda de aur are greutatea corecta folosind 24 de seminte de roscove.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Bomboane din karob
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 61 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.