Bomboane Raffaello
Daca ti se pare ceva imposibil sa obtii acasa bomboane Raffaello, atunci trebuie sa incerci reteta de mai jos! Aceste bomboane Raffaello folosesc doar ingrediente vegetale si reusesc sa fie la fel de aromate ca varianta din comert sau reteta bazata pe unt, lapte praf si zahar rafinat. Orice iubitor de nuca de cocos si dulciuri va aprecia aceasta combinatie de ingrediente, care este vegana, mai sanatoasa si lipsita de gluten.
In plus, poti face o cantitate mai mare de bomboane Raffaello, pentru a le oferi cadou prietenilor: pune-le pe fiecare in hartiute individuale de bombonele, apoi intr-o caserola acoperita, fa-i o fundita decorativa si gata cadoul!
TIMP PREPARE 45 minute
PORTII 8
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
[PrintFriendly]
Ingredient reteta Bomboane Raffaello
- 150 g caju
- 25 migdale
- 80 g + 5 linguri fulgi de nuca de cocos
- 100 ml ulei de cocos
- 4 linguri sirop de agave
- 2-3 linguri zeama de lamaie
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Bomboane Raffaello
- Pentru a pregati aceasta reteta de bomboane Raffaello, incepe prin a pune la inmuiat nucile caju si migdalele, intr-un bol cu apa rece, timp de minim 2 ore (apoi scurge-le bine de apa).
- Intr-un blender vertical, adauga 80 g de fulgi de nuca de cocos si transforma-i intr-o faina fina.
- Adauga in vasul blenderului nucile caju scurse bine de apa si restul ingredientelor din reteta (cu exceptia migdalelor) si marunteste-le bine, pana obtii un aluat cu o consistenta omogena si fina.
- Transfera baza pentru aceste bomboane Raffaello pe o farfurie intinsa, intr-un strat cat mai subtire posibil (pentru a se intari rapid si uniform) si da farfuria la congelator timp de 30-60 de minute, pana cand compozitia se intareste suficient, fara a se congela.
- Clateste migdalele inmuiate in prealabil in apa si indeparteaza-le pielita exterioara.
- Toarna restul de fulgi de nuca de cocos intr-un bol.
- Scoate din congelator farfuria si, folosind o lingurita, modeleaza in palme cantitati egale de aluat, in forma de biluta, punand in centrul fiecareia cate o migdala.
- Da fiecare dintre cele 25 de bomboane Raffaello pe care le vei obtine prin fulgii de nuca de cocos din bol.
Observatii reteta Bomboane Raffaello
- Poti depozita aceste bomboane Raffaello timp de pana la 7 zile la frigider, intr-o caserola acoperita.
Stiai ca?
- Nucile de cocos sunt fructele palmierului de cocos (Cocos nucifera), care sunt cultivate pentru apa, lapte, ulei si pulpa, de peste 4.500 de ani incoace?
- Vrei sa afli mai multe informatii utile si interesante despre nucile de cocos? Descopera pe blogul Sano Vita cum alegi cel mai bun lapte de cocos, o nuca cocos proaspata (si cum o desfaci), dar si 65 de utilizari surprinzatoare ale uleiului de cocos! In plus, am scris pe blog, la sectiunea „Retete”, un material care aduna laolalta 5 retete surprinzatoare pentru 1 conserva de lapte de cocos.
- Uleiul de cocos nu este utilizat doar in bucatarie? Il poti integra in retete DIY (facute in casa, chiar de tine), pentru par, piele si dinti mai frumoase si mai sanatoase: citeste, in acest sens, articolele noastre despre 12 masti cu ulei de cocos, pentru toate problemele parului tau si despre cum, folosind timp de 1 luna ulei de cocos, poti sa arati cu 10 ani mai tanara.