Acasă Rețete Deserturi Bombonele energizante cu fulgi de ovaz

Bombonele energizante cu fulgi de ovaz

0
Bombonele energizante cu fulgi de ovaz

Bombonele energizante cu fulgi de ovaz

Vrei sa-ti faci copiii fericiti cu un deset delicios, dar in acelasi timp foarte sanatos? Inlocuieste dulciurile procesate din comert cu o reteta de bombonele energizante cu fulgi de ovaz care imbina beneficiile pentru organism cu un gust deosebit. Combinatia intre gustul dulce al curmalei, cel acrisor al prunei si cel racoritor al caiselor iti va incanta papilele gustative de la prima inghititura. Pregateste-le in cateva minute si savureaza-le reci de la frigider. Nu vei mai cumpara apoi niciodata comboane din comert!

TIMP PREPARARE   20 minute

PORTII   20 bombonele

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


   Ingrediente reteta Bombonele energizante cu fulgi de ovaz

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Prune uscate

prune-uscate-500g

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Pudra de roscove

pudra-de-roscove-250g

Curmale fara samburi

curmale-fara-samburi-500g

Lapte de soia

lapte de soia

Fulgi de cocos

nuca-de-cocos-250g

Caise deshidratate

caise-deshidratate-250g

Unt de arahide

unt-de-alune-pasta-de-alune-cremoasa-375g

  Mod de preparare reteta Bombonele energizante cu fulgi de ovaz

  • Da fructele uscate prin masina de tocat sau paseaza-le cu ajutorul robotului de bucatarie.
  • Amesteca fructele pasate cu fulgii de ovaz.
  • Adauga laptele de soia, karobul si untul de arahide si amestesca foarte bine.
  • Umezeste-ti mainile si, din pasta obtinuta, bine omogenizata, modeleaza bilute cu diametrul de aproximativ 2 cm.
  • Tavaleste bilutele prin fulgii de nuca de cocos.
  • Se dau la rece pentru o ora cel putin inainte de consum.
  • Se savureaza impreuna cu familia, reci.
  • Sunt delicioase, sanatoase, usor de preparat si adorate de copii.

  Observatii reteta Bombonele energizante cu fulgi de ovaz

  • Ovazul este o cereala fara un gust pregnanat, asadar preparatele in care este inclus vor capata un plus de savoare prin adaugarea de fructe proaspete, decongelate sau confiate. In cazul de fata, acest rol in au caisele, curmalele si prunele, in timp ce untul de arahide indeplineste sarcina de liant intre componente.
  • Daca nu consumi odata toate bombonelele energizante cu fulgi de ovaz pe care le-ai pregatit (lucru care ne va uimi!), pastreaza-le in frigider. Totusi, este recomandat sa le mananci in aceeasi zi sau maxim la 24 de ore dupa preparare, pentru a beneficia complet de proprietatile nutritive ale ingredientelor continute.

  Stiai ca?

  • Prin continutul ridicat de potasiu, provitamina A (caroten), vitamine (B1, B2, PP), fosfor, fier si fibre, caisele combat anemia, sprijina digestia, elimina grasimile si regenereaza celulele?
  • Exista alimente capabile sa ne faca fericiti, iar ovazul se numara printre acestea ? Nu este o gluma si nici un mit, acest fenomen are o explicatie pur stiintifica, legata de continutul nutritional: produsele din fulgi de ovaz (ca si alte cereale integrale) sunt bogate in vitamina B1, acid folic si zinc, componente nutritive importante care s-a constatat prin studii de specialitate ca imbunatatesc starea de spirit si lupta impotriva depresiei.
  • O ceasca de ovaz contine in jur de 160 de calorii, numar destul de redus, daca il comparam cu substantele nutritive prezente in cantitatea respectiva?
  • Datorita continutului de fibre care dau senzatia de satietate, ovazul este indicat personelor care incearca sa piarda kilograme?
  • Fulgii de ovaz nu se folosesc numai in gastronomie, ei au multe utilizari inedite, cum ar fi: sampon uscat pentru animalul tau de companie, deodorant pentru casa sau ingredient al mastilor cosmetice? In plus, au proprietatea de a calma  pielea iritata de cauza arsurilor solare sau eruptiilor cutanate.
  • Prunele ne ofera o cantitate mare de vitamina C, care ajuta la o mai buna absorbtie a fierului in organism?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Bombonele energizante cu fulgi de ovaz
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 62 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.