Branza ricotta vegana

0
Branza ricotta vegana

branza ricotta veganaAceasta branza ricotta vegana este un inlocuitor extraordinar pentru ricotta traditionala (care este originara din Italia) si are la baza nucile caju. Serveste-o pe felii de paine integrala, alaturi de ceapa verde, rosii, castraveti, ardei capia si/sau maslinele preferate. Adaug-o in sosurile de paste sau in paste facute in casa (gnocchi, ravioli, tortellini) sau foloseste-o pe post de umplutura pentru clatite, cheesecake, lasagna.

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Branza ricotta vegana

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de drojdie uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

Otet din cidru de mere

bioh-biona-otet-din-cidru-de-mere-nefiltrat-500ml

  Mod de preparare reteta Branza ricotta vegana

  • Pentru a pregati aceasta branza ricotta vegana, incepe prin a pune la inmuiat nucile caju. Poti face asta in 2 feluri: daca ai mai mult timp la dispozitie, lasa-le cel putin 2 ore, intr-un bol plin cu apa rece, care sa le acopere; daca pregatesti reteta pe fuga, lasa-le 5 minute intr-un bol cu apa fierbinte, care sa le acopere.
  • Scurge nucile caju de apa, pune-le in vasul unui blener vertical si adauga restul ingredientelor, maruntindu-le bine, pana obtii o crema groasa.
  • Gusta branza ricotta vegana astfel obtinuta si mai completeaza cu sare si piper, dupa gust.
  • Depoziteaza branza ricotta vegana intr-o caserola acoperita, la frigider, timp de 1-2 ore, pentru a se intari uniform; serveste-o pe felii de painici integrale cu tarate, alaturi de ceapa verde, rosii, castraveti, ardei capia si/sau maslinele preferate.

  Observatii reteta Branza ricotta vegana

  • Poti depozita aceasta branza ricotta vegana la frigider, consumand-o in maximum 1 saptamana, sau o poti congela, timp de pana la 2 luni.
  • Poti inlocui otetul din cidru de mere cu zeama de la 1 lamaie mare.
  • Poti adauga in lista de ingrediente si marar proaspat.

  Stiai ca?

  • Poti face branza ricotta vegana nu doar din nuci caju, ci si din migdale, tofu si iaurt de cocos?
  • Oamenii produc si mananca branza ricotta din Epoca Bronzului incoace?
  • Ricotta este o branza alba, proaspata, cu un gust domol si usor dulceag, o textura pufoasa si o compozitie care include lapte de vaca, oaie, capra sau bivolita? In mod traditional, zerul din care se facea ricotta era obtinut in urma productiei altor tipuri de branza (era reincalzit, iar albumina se solidifica sub forma de ricotta, al carei nume inseamna „fiarta de doua ori”, in italiana), dar astazi se foloseste lapte integral.
  • Sarea neagra de Himalaya are un gust sulfuros, care este perfect in combinatie cu restul ingredientelor din aceasta branza ricotta vegana?
  • Nucile caju sunt bogate in acizi grasi benefici sanatatii inimii tale (mono- si polinesaturati), in proteine si antioxidanti, nu contin colesterol, iar consumul lor scade riscul de calculi biliari si impulsioneaza sistemul imunitar?
  • Deoarece au o consistenta moale si o aroma dulceaga, nucile caju sunt folosite in numeroase retete vegane in loc de baza pentru diverse creme si lactate – branza, lapte si smantana?
  • Usturoiul este originar din Asia Centrala, iar China detine astazi recordul pentru productia de usturoi (doua treimi din total, in 2012)?
  • Sucul lipicios din cateii de usturoi poate fi folosit la prepararea unui lipici, care este potrivit pentru proiecte delicate?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Branza ricotta vegana
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.