Branza tartinabila de caju
Aceasta reteta simpla de branza tartinabila de caju iti demonstreaza ca branza poate ramane o prezenta pe masa ta, la micul dejun sau la mese festive, chiar daca postesti ori ai renuntat la carne si lactate, in favoarea unei alimentatii vegane sau pentru ca ai intoleranta la lactoza. Cu doar 8 indrediente simple, obtii o branza tartinabila de caju cremoasa si atat de aromata, bogata in proteine, fier, magneziu, vitaminele B6 si B12. Branza poate fi intinsa peste felii de paine prajita, inclusa in sandvisuri pentru scoala sau job, servita peste paste sau folosita pe post de sos intr-un burger vegetal.
TIMP PREPARARE 130 minute
PORTII 6
TIP RETETA Aperitiv/Mic dejun/Gustare
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Branza tartinabila de caju
- 1¾ cana caju crud
- ¼ cana drojdie inactiva uscata
- 2 linguri ceapa verde
- 1 catel de usturoi
- ¼ cana zeama de lamaie
- ⅓ cana apa
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita piper
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Branza tartinabila de caju
- Primul pas in pregatirea acestei retete de branza tartinabila de caju este inmuierea in prealabil a nucilor caju crude: lasa nucile caju in apa timp de 2 ore, apoi clateste-le bine si scurge-le de apa, folosind o sita.
- Intr-un blender vertical, adauga nucile caju inmuiate, drojdia inactiva uscata, catelul de usturoi (tocat marunt) sucul de lamaie, apa, sarea si piperul, amestecand pana obtii o pasta omogena si cremoasa.
- Adaunga in blenderul vertical si 2 linguri de ceapa tocata si amesteca alte 30 de secunde.
- Serveste branza tartinabila de caju imediat, pe felii de paine de casa integrala prajite sau pe bucati de lipii de casa cu susan.
Observatii reteta Branza tartinabila de caju
- Poti transforma reteta de branza tartinabila de caju intr-una de branza tartinabila verde, adaugand in compozitie, odata cu ceapa tocata marunt, si 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat.
- La fel, poti adauga mai multa apa in reteta, pentru a o transforma intr-una de sos de branza, pentru legume crude, taiate bastonase.
Stiai ca?
- Nucile caju (care cresc in arborele Anacardium occidentale) contin proantocianidine si cupru, care lupta impotriva celulelor tumorilor canceroase, oprindu-le diviziunea? In plus, contin acid oleic sanatos pentru inima, nu au colesterol si magneziul din ele ajuta la scaderea tensiunii sangvine si la mentinerea oaselor, dintilor si gingiilor sanatoase.
- Un aport zilnic de caju crud poate reducee riscul dezvoltarii de calculi bilari cu pana la 25%?
- Drojdia inactiva uscata (sau nutritionala, cum i se mai spune) provine din specia Saccharomyces cerevisiae, de care apartine si drojdia clasica? Drojdia inactiva nu are gluten si nu fermenteaza ca cea folosita la copt, deoarece este tratata termic si uscata.
- Drojdia inactiva este o sursa excelenta de vitamine, minerale si proteine de calitate? Prin urmare, aceasta ajuta sistemul imunitar, poata trata diareea, pastreaza parul, piele si unghiile sanatoase si este un bun ajutor in timpul sarcinii (deoarece contine acid folic/Vitamina B9).
- Poti folosi drojdia nutritionala in diverse moduri in bucatarie: presarata pe popcorn facut in tigaie, nu la microunde (in loc de unt sau sare), amestecata in risotto (in loc de parmezan), adaugata in paste, in supe-crema sau in umpluturi pentru tarte?
- Continutul de Vitamina B12 din drojdia inactiva confera energie si este in special util veganilor, care nu o pot lua din surse animale?