Briose cu ciocolata

Aceasta reteta de briose cu ciocolata contine cateva ingrediente vegetale la indemana in orice bucatarie, se pregateste rapid (ingredientele uscate se amesteca usor cu cele umede) si rezultatul este pufos si delicios. Aceste briose cu ciocolata iti vor satisface pofa de dulce in post, sunt perfecte pentru cei mai mici membri ai familiei tale si pot fi servite ca atare sau decorate dupa bunul plac, cu frisca sau crema preferata.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 6
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Briose cu ciocolata
- 1 ½ cani faina de grau integrala
- 1 cana zahar brut
- ¼ cana pudra de cacao (obtinuta din boabe de cacao rasnite)
- 1/3 cana ulei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita otet de mere
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- ½ lingurita sare
- 1 cana apa
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Briose cu ciocolata
- Pentru a pregati aceasta reteta de briose cu ciocolata, incepe prin a rasni fin (intr-un blender vertical sau folosind o rasnita electrica), boabele de cacao intregi, pana obtii cacao pudra.
- Preincalzeste cuptorul la 175o C.
- Intr-un bol incapator, cerne faina integrala, pudra de cacao, sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu.
- Adauga in bol uleiul vegetal, esenta de vanilie, otetul si apa, amestecand totul cu un tel, pana in omogenizare (nu amesteca excesiv aluatul).
- Toarna aluatul in forme de briose individuale sau intr-o tava speciala de briose (in care ai pus deja hartii speciale de briose) si coace briosele de ciocolata in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute sau pana trec testul scobitorii.
- Scoate briosele de ciocolata din cuptor si lasa-le la racit complet, inainte de a le gusta.
Observatii reteta Briose cu ciocolata
- Poti manca aceste pufoase briose cu ciocolata simple, cu zahar pudra deasupra sau decorate cu frisca vegetala de cocos.
- Poti incorpora in aluatul de briose de ciocolata si o mana de merisoare confiate.
- Poti folosi aceeasi reteta de briose cu ciocolata pentru a crea un blat de tort vegan sau de post, caz in care va trebui sa torni compozitia de aluat intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt (alege una cu fundul detasabil, pentru a-ti fi mai usor) si sa coci tortul timp de 45 de minute; dupa ce s-a racit blatul, il poti sectiona pe inaltime in 2 si umple si/sau acoperi cu o crema.
- Din aceasta compozitie vei obtine 12 briose sau un blat de tort de 23 cm diametru.
- Aceste briose au un gust mai bun a doua zi, daca rezisti pana atunci :).
Stiai ca?
- Boabele de cacao intregi sunt semintele arborelui cu acelasi nume (a carui denumire latineasca este Theobroma cacao)?
- Fiecare fruct al arborelui de cacao contine intre 30 si 40 de seminte?
- Pentru 450 g de ciocolata este nevoie de 400 de boabe de cacao intregi?
- Otetul din cidru de mere pe care il gasesti in magazinul online Sano Vita este obtinut prin presare la rece si nu este pasteurizat, filtrat sau tratat?
- Faina integrala de grau pastreaza toti nutrientii (aminoacizi, vitamine din complexul B, antioxidanti, calciu, fier, magneziu, fosfor si fibre) si toate proprietatile benefice ale boabelor de grau, deoarece acestea nu se pierd in urma procesului de rafinare?
- Faina integrala de grau ajuta la prevenirea obezitatii si a diabetului, gratie continutului bogat in fibre alimentare si mangan?





