Acasă Rețete Deserturi sănătoase Budinca de cereale cu scortisoara

Budinca de cereale cu scortisoara

0
Budinca de cereale cu scortisoara

Budinca de cereale cu scortisoara

Reteta de budinca de cereale cu scortisoara este o alegere delicioasă pentru micul dejun si pentru o familie sanatoasa si fericita. Nu trebuie sa te trezesti cu mult mai devreme pentru a pregati acest preparat, el va fi gata cat ai clipi si ii va incanta pe toti cei dragi. In plus, vei fi o mama linistita: copiii tai sunt hraniti echilibrat si natural. Cerealele consumate la prima si cea mai importanta masa a zilei asigura startul plin de energie de care ai atat de multa nevoie pentru desfasurarea activitatilor cotidiente.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Mic dejun/Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Budinca de cereale cu scortisoara

 

  Mod de preparare reteta Budinca de cereale cu scortisoara

  • Toate ingredientele se amesteca si se fierb la foc mic pana se inmoaie fulgii si se absoarbe tot lichidul.
  • Se lasa compozitia la racit in forme pentru briose.
  • Dupa ce s-au racit, se scot budincutele si se rastoarna.
  • Le poti servi simple sau alaturi de un sos de fructe sau gem.
  • Budinca de cereale cu scortisoara repezinta o alegere delicioasă pentru micul dejun si pentru o familie sanatoasa si fericita.

  Observatii reteta Budinca de cereale cu scortisoara

  • Pentru a pregati aceasta budinca, poti sa folosesti un mix de fulgi de cereale cum este cel prezentat mai sus, la sectiunea de ingrediente, sau sa alegi preferatele tale dintre cele mai sanatoase tipuri de fulgi: fulgi de ovaz, fulgi de orz, fulgi de graufulgi de secara.
  • In cazul in care vrei sa scapi de suparatoarele kilograme in plus si sa dobandesti o silueta armonioasa, renunta la sosul sau gemul de fructe, multumeste-te cu indulcirea pe care o aduce mierea din compozitia preparatului, ea este suficienta pentru un gust foarte bun. Eventual adauga o mana de fructe proaspete.
  • Daca vrei o portie mai mare la micul dejun, inlocuieste formele de briose cu niste castronele.
  • Pentru a-si pastra atat gustul, cat si proprietatile benefice, aceasta budinca ar trebui consumata pe loc. In caz contrar, pastreaz-o la frigider, dar nu mai mult de 48 de ore.

  Stiai ca?

  • Datorita numarului mare de fibre din compozitie, fulgii de cereale te ajuta la o mai buna functionare a sistemului digestiv?
  • Consumand zilnic cel putin o portie de cereale intergale iti reduci semnificativ riscul de a dezvolta prematur boli cardiovasculare?
  • Specialistii in nutritie ne recomanda alternarea diferitelor tipuri de cereale (sau pseudocereale) pe care le consumam la micul dejun? Optiuni sunt foarte multe si sanatoase toate: orzul, ovazul, secara, graul, hrisca sau orezul.
  • Karobul, spre deosebire de cacao, nu contine deloc cofeina, putand fi consumat in orice moment al zilei, atat de adulti, cat si de copii?
  • Daca ar putea produce singura 1 kg de miere, o albina ar trebui sa faca aproximativ 40.000 de zboruri, lucru care, din punct de vedere al distantei, echivaleaza cu ocolul globului pamantesc? Din pacate, harnica albina nu traieste suficient timp cat sa poata realiza aceasta performanta.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca de cereale cu scortisoara
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 66 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.