Acasă Rețete Deserturi sănătoase Budincă de chia în două straturi

Budincă de chia în două straturi

0
Budincă de chia în două straturi

 

Budinca de chia reprezintă un bine-cunoscut desert vegan, apreciat grație ușurinței cu care se prepară, dar și numeroaselor combinații prin care poți integra ingredientele tale preferate. Noi îți propunem o rețetă inedită de budincă de chia în două straturi, cu fructe confiate și pudră de roșcove și sfeclă. Acest desert este o modalitate perfectă de a le oferi celor apropiați o gustare savuroasă și sănătoasă, pentru a înlocui dulciurile procesate și cu prea mult zahăr din magazin.

TIMP DE PREPARARE   90 minute 

PORȚII  4

TIP REȚETĂ  Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente pentru stratul maro:

Ingrediente pentru stratul mov:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Pudră de roșcove

pudra-de-roscove-250g

Lapte de Soia BIO

  Mod de preparare pentru stratul maro:

  • Pune semințele de chia la hidratat în laptele de migdale pentru cel puțin o oră. Amestecă regulat până când amestecul se îngroașă și capătă consistența unei budinci.
  • Adaugă în compoziție esența și pudra de roșcove (adaugă înainte peste pudra de roșcove 1-2 linguri de apă, pentru a evita formarea de cocoloașe).
  • Pune curmalele și merișorul într-un vas cu apă fierbinte, apoi acoperă-le pentru 5 minute. După ce s-au înmuiat puțin, mixează bine fructele confiate într-un blender și adaugă amestecul obținut peste mixul de chia, amestecând bine întreaga compoziție.

  Mod de preparare pentru stratul mov:

  • Pune semințele de chia la hidratat în laptele de soia pentru cel puțin 1 oră. La fel ca mai devreme, amestecă regulat până ce amestecul se îngroașă și capătă consistența unei budinci.
  • Adaugă siropul de arțar, mierea și pudra de sfeclă roșie (adaugă înainte peste pudra de sfeclă 1-2 linguri de apă, pentru a evita formarea de cocoloașe).
  • Mixează foarte bine în blender zmeura congelată și merișorul, apoi adaugă-le peste întregul mix și amestecă bine.
  • Cele două tipuri de budincă de chia se pun în straturi în boluri sau pahare și se servesc cu ananas proaspăt sau cu orice alt fruct la alegere, tăiat cubulețe.

  Știai că?

  • Semințele de chia sunt micile semințe de culoare neagră produse de floarea de chia (Salvia hispanica), o plantă nativă Americii Centrale și un ingredient specific culturii aztece și a celei mayașe. Semințele de chia conțin o cantitate importantă de acizi grași Omega-3, proteine și minerale esențiale, precum fosfor, seleniu, fier, magneziu sau calciu.
  • Pudra de roșcove este o alternativă pentru pudra de cacao obișnuită, nu conține cafeină sau teobromină și este obținută din păstăile uscate și coapte ale pomului de carob. Pudra de carob are un gust unic, poate fi folosită pentru a îndulci diverse deserturi și este bogată în calciu și potasiu.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca de chia in doua straturi
Autor
Publicat la
Timp preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.