Budinca de chia raw-vegana
Budinca de chia raw-vegana este o reteta care imbina numeroasele beneficii ale semintelor de chia cu un aspect si o textura inedita, dar in acelasi timp iti ofera un gust absolut delicios. Budinca de chia o poti oricand servi ca desert copiilor, contine numai ingrediente naturale, inlocuind cu succes dulciurile procesate si astfel ii vei educa, inca de mici, in spiritul unei aliemntatii sanatoase. In fond, gusturile se educa, nu-i asa?
TIMP PREPARARE 40 minute
PORTII 2
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Budinca de chia raw-vegana
- 4 linguri seminte de chia alba
- 1/2 cana băutură vegetală/suc de fructe proaspat
- 1 lingura sirop de curmale/miere
- jumatate de banana
- fructe de sezon proaspete sau congelate
- 1 lingura karob (pudra de roscove)/cacao, optional
Mod de preparare reteta Budinca de chia raw-vegana
- Se pun semintele de chia in bautura de soia sau in sucul de fructe si se lasa la inmuiat timp de jumatate de ora.
- Din cand in cand se amesteca, pentru ca semintele de chia sa absoarba cat mai bine lichidul si sa se umfle.
- Vei vedea ca dupa jumatate de ora semintele se vor transforma intr-o masa gelatinoasa. Este semnul ca sunt pregatite de a fi amestecate cu restul ingredientelor.
- Se incorporeaza mierea, amestecand pana cand compozitia se omogenizeaza bine.
- Banana se striveste cu o furculita, fructele se spala si se toaca marunt, apoi se inglobeaza la randul lor in preparat.
- Poti pastra cateva fructe intregi pentru a orna la final cupa cu budinca de chia.
- Budinca de chia raw-vegana se poate consuma pe loc, ca atare, la temperatura camerei sau se da la frigider pentru a dobandi o aroma mai intensa si racoritoare, potrivita mai ales pe timp de vara.
Observatii reteta Budinca de chia raw-vegana
- Chia alba este o varietate de semine de chia. Studiile efectuate de catre cercetatorii au demonstrat ca, in afara de culoare, nu exista diferente din punct de vedere nutritional intre cele doua sortimente de chia existente, alba si neagra.
- Gustul semintelor de chia este unul neutru, ceea ce le face potrivite intr-o multitudine de preparate, atat dulci, cat si sarate, de la budinca cu seminte de chia la icre de chia si multe altele.
Stiai ca?
- Chia alba este o varietate de semine de chia. Cele mai recente studii in domeniu au demonstrat ca, in afara de culoare, nu exista diferente din punct de vedere nutritional intre cele doua sortimente de chia existente, alba si neagra. Specialistii in alimentatie considera ca semintele de chia sunt cele mai nutritive alimente existente, in acest moment, pe pamant, datorita continutului lor plin in acizi grasi Omega-3 si Omega-6, antioxidanti, calciu, mangan, fosfor, seleniu, magneziu si fier?
- Semintele de chia nu au multe calorii, in schimb dau senzatia de satietate, de aceea sunt recomandate in dietele de slabit, consumate simple, cu apa sau in sucuri de fructe sau iaurt?
- Printre cele mai cunoscute beneficii ale semintelor de chia se numara protejarea organismului de factorii nocivi din mediul inconjurator?
- Datorita compozitiei lor bogate in fibre, mai mare decat in orice cereala, poti folosi semintele de chia in gustari care imbunatatesc tranzitul intestinal si ajuta la eliminarea reziduurilor?
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
II foarte buna si sanatoasa!
Asa este, ne bucuram ca iti place! 🙂
Reteta pare minunata si de abia astept sa o incerc. Doar o mica mentiune, daca contine miere, nu este vegana 🙂 ar fi indicat sa modificati, prin urmare, titlul. Numai bine!
In privinta mierii, parerile sunt impartite, dar pentru ca toata lumea sa fie multumita :), am pus la ingrediente, ca alternativa la miere, siropul de curmale.