Acasă Rețete Deserturi Budincă de tapioca cu măr și pară coaptă

Budincă de tapioca cu măr și pară coaptă

0
Budincă de tapioca cu măr și pară coaptă

Budincă de tapioca cu măr și pară coaptă

Se întâmplă (nu de puține ori) să ne dorim o recompensă dulce care să ne satisfacă pofta și să fie, de preferat, o alternativă sănătoasă la ofertele din comerț. În acest caz, provocarea vine fie de la procesul de selecție a preparatului, fie de la alegerea ingredientelor necesare pregătirii.

Din fericire, mâncatul sănătos are mulți aliați  în cămara noastră – printre care și tapioca, un aliment cu multiple beneficii pentru organism, gustos și ușor de preparat. Dacă aveți poftă de un mic dejun sau o gustare dulce în care doriți să integrați și fructe, budinca de tapioca cu măr și pară coaptă este soluția potrivită!

TIMP DE PREPARARE   40 minute 

PORȚII  3-4

TIP REȚETĂ  Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Băutură de soia

LAPTE DE SOIA BIO 1L

  Mod de preparare:

  • În recipientul în care alegem să facem budinca punem perlele de tapioca, peste care adăugăm o cană de apă și lăsăm la înmuiat, timp în care pregătim fructele pentru copt.
  • Spălăm merele și perele, le curățăm de semințe, le tăiem cubulețe și le așezăm într-un bol peste care presărăm scorțișoara și turnăm siropul de orez. Le împrietenim bine prin amestecare, le așezăm într-o tavă de copt și le dăm la cuptor, la 200° C, pentru 20-25 minute. Scoatem tava din cuptor și lăsăm fructele la răcit.
  • În paralel, se pun împreună, la foc mediu, perlele de tapioca, laptele de soia și crema vegetală de cocos și se lasă la fiert până când dau în primul clocot. Micșorăm apoi flacăra focului și lăsăm compoziția să fiarbă pentru 30 de minute, timp în care amestecăm în compoziție, încontinuu, astfel încât perlele să nu se lipească de recipient.
  • Când perlele se umflă în totalitate și devin transparente înseamnă că tapioca este gătită și compoziția este legată.
  • Se ia vasul de pe foc și se adaugă mierea.
  • Alegem un bol pe măsură, în care punem, după preferință, merele și perele coapte, peste care se așază tapioca. Servim, după gust, caldă sau rece. Gustos, ușor și hrănitor!

  Știai că?

  • Tapioca este obținută din rădăcina unui arbust tropical pe care îl întâlnim sub mai multe denumiri, cele mai cunoscute și întâlnite fiind „cassavaʺ,  „madioca”, „yuca”, „kappa” și „manioc”.
  • Maniocul este un arbust cultivat preponderent în Africa, Asia și America de Sud și mai este cunoscut sub numele de „cartoful continentului negru”, datorită conținutului mare de amidon pe care îl are (de două ori mai mult decât un cartof autohton).
  • Tapioca este un aliment ușor de digerat, recomandat persoanelor cu sensibilități digestive. Mai mult decât atât, nu conține gluten și nu are grăsimi, în schimb conține o cantitate crescută de carbohidrați complecși.
  • Amidonul obținut din rădăcina majorității soiurilor de manioc sunt utile pentru deserturi tradiționale, dressing-uri pentru salate, agent de îngroșare, agent de legare, în siropul de fructoză și în industriile textile, cosmetice, farmaceutice.
  • Chiar dacă sunt prelucrate termic, merele își păstrează o mare parte din valorile nutritive și sunt tolerate mai bine de către persoanele care au un tract digestiv sensibil.
  • Un măr copt conține fibre, potasiu și antioxidanți.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca de tapioca cu mar si para coapta
Autor
Publicat la
Timp preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.