Acasă Rețete Deserturi Budinca de tapioca perle cu fructe

Budinca de tapioca perle cu fructe

18
Budinca de tapioca perle cu fructe

Daca nu ai gustat pana acum tapioca, trebuie neaparat sa o faci si sa descoperi de ce este un aliment atat de popular in intreaga lume! Noi iti spunem numai atat pentru moment: are zero grasimi! Tapioca perle cu fructe este un desert delicios, inedit și sanatos, excelent pentru întreaga familie. Intr-o dupa-amiaza calduroasa de vara, incearca acest preparat rece, de la frigider, iar in zilele reci de iarna mananc-o proaspat fiarta, usor calduta.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Budinca de tapioca perle cu fructe

  • 1 cana tapioca perle (cca 150 g)
  • 8 cesti apa (cca 800 ml)
  • 150 g fulgi de cocos
  • zahar brut, dupa gust (cca 100g)
  • 300 g fructe (de sezon, congelate sau uscate)
  • 1 conserva de ananas bucati, optional, unde puteți adăuga și sucul de ananas

  Mod de preparare:

  1. Intr-un vas, preferabil cu fund antiaderent, se pune la foc apa, iar când clocotește, se adaugă tapioca, fierbând timp de 20-25 de minute. Se va lăsa la foc mic pana cand perlutele devin transparente si in tot acest timp se amesteca, pentru a nu se lipi de fundul vasului, dar, mai ales, pentru a nu se forma cocoloase.
  2. Se lasa 5 minute la racit, timp in care vom taia fructele in bucatele mici.
  3. Dupa ce tapioca s-a racorit putin, se adauga zaharul brut, cate putin, amestecand in mod continuu.
  4. Dupa ce zaharul a fost integrat (iar tapioca este inca fierbinte) adaugi fulgii de cocos si fructele maruntite.  Vei continua amestecarea, dar usor de aceasta data, in asa fel incat fructele sa se integreze in preparat, dar sa nu se zdrobeasca complet.
  5. Torni tapioca in boluri si o decorezi cu bucati de fructe.  

     

  Observatii:

  • Poti sa inlocuiesti zaharul brut cu mierea, dar trebuie sa ai grija ca, pentru a pastra pe deplin calitatile mierii, sa nu o amesteci in compozitie atata timp cat tapioca este clocotita, ci numai dupa ce s-a racit putin.
  • Tapioca o poți lăsa la înmuiat într-o cantitate de apă, pe care o sustragi din cantitatea totală de apă. La final budinca se va lega mai bine, iar perlele nu vor mai fi așa de vizibile, ci multe se vor desface.
  • Fructe de sezon pot insemna capsune, fructe de padure, piersici, caise, visine sau oricare altele iti plac, important este ca acestea sa fie bine coapte. Foarte apreciate sunt variantele de budinca de tapioca cu mango, budinca de tapioca cu banane, budinca de tapioca cu capsune sau budinca de tapioca cu zmeura. Poti folosi si fructe congelate, sau confiate.
  • Se poate prepara tapioca si cu lapte vegetal, nu doar cu apa, caz in care trebuie sa fii cu atat mai atenta la amestecatul compozititi in timpul fierberii, intrucat va creste riscul ca aceasta sa se lipeasca sau sa formeze cocoloase.

  Stiai ca?

  • Boabele de tapioca sunt obtinute din radacinile unui arbust numit „manioc” sau „cassava„, care creste in tarile calde, sud africane?
  • Tapioca nu contine DELOC gluten, ea putand deci sa fie consumata si de persoanele care sufera de boala celiaca?
  • Printre beneficiile aduse de tapioca in organismul tau regasesti:  imbunatatirea circulatiei sangelui, a digestiei, reducerea colesterolului, prevenirea bolii Alzheimer si a diabetului?
  • Tapioca poate fi introdusa in alimentatia bebelusului tau de la varsta de 8 luni, fiind potrivita, datorita consistentei sale, pentru momentul de la inceptul diversificarii, atunci cand copilul invata sa treaca de la lichid la o consistenta ceva mai crescuta a alimentelor?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca de tapioca perle cu fructe
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
41star1star1star1stargray Based on 107 Review(s)

18 COMENTARII

        • Este totuși o diferență între ceașcă și cană. Pentru mai multă claritate, noi am pus un gramaj aproximativ pentru tapioca și pentru apă. De asemenea, puteți încerca și rapoarte diferite ale ingredientelor, puteți scădea lichidul cît doriți pentru textura care vă place cel mai mult.

    • Tocmai am facut si eu tapioca folosind aceeasi masura, 8 cani de apa la o cana de tapioca… Nici macar lichid gros nu a fost! :)) Am lasat-o la inmuiat vreo 2h si a dat in fierbere in vreo 2h la foc mic (am adaugat si putin lapte).

      Nu mi-a trecut prin cap sa ma uit daca sunt comentarii… Acum este prea tarziu. Chiar aveam pofta avand in vedere ca nu prea am mancat budinca.

      O sa mai incerc, dar cu o alta reteta (de pe yt in engleza sau ceva).

  1. Mie mi a iesit un „lipici” transparent, vascos, fara gust. Gustul vine de la zahar, fructe, fulgi…. Nefiind obisnuita cu astfel de textura/consistenta nu o sa mai fac tapioca. Desi sunt deschisa la produse noi, de pe alte continente, de tapioca sa nu mai aud.😩
    Oare pasarelele ar mânca bobitele de tapioca?

    • Merita sa mai incerci odata, insa nu recomand reteta asta deloc, nu stiu cine a facut-o, 8 cesti e foarte mult. Iar ca sa iasa ca o pudinca adevarata, se face cu lapte( cu apa va iesi mereu fara gust), recomand si crema de cocos pentru cremozitate, iar pentru proportii eu deobicei o las la inmuiat aprox 30 min., pana se umfla perlele, iar dupa acea la 1 cana de perle adaug 2 cani de lapte. Nu se lasa sa dea in fierbere, doar pana incepe să clocote un pic, iar dupa aceia se amesteca la foc mic pana capata consistenta dorita 🙂

      • Sunt multe rețete pe care le puteți încerca utilizând perle de tapioca, de la lapte, băutură vegetală până la fructe, suc de fructe sau chiar în preparate sărate. Abordarea este una strict subiectivă. Rețeta postată mai sus utilizează fructele pentru aromă, textură și culoare, iar îndulcitorul este zahărul brut. Budinca aceasta de tapioca a fost folosită ca mostră de degustare în numeroase evenimente de succes pentru promovarea produsului. Puteți accesa mai multe rețete cu tapioca în secțiunea de rețete a blogului SanoVita.

  2. buna! vazand comentariile voastre, indraznesc sa scriu. Folositi lapte, e mult mai buna budinca. dar, folositi 6 parti de lapte/1parte tapioca. mie, mi-a iesit super buna.Zi faina!

  3. Eu am făcut acum budinca de tapioca ,am pus un pahar de tapioca și 6pahare de lapte…am fiert aproximativ 10m până am văzut ca au fost boabele translucide…Am pus pe fund un strat de budinca și un strat de zmeura si deasupra alt strat de budinca ,am presărat scorțișoară și un pic de nucă de cocos si a ieșit delicios🙈

  4. Nu cititi bine reteta. O CANA tapioca la 8 CESTI. Cana-cesti. O cană e mai mare ca o ceașcă. Eu am fiert-o in lapte si am adaugat zahar pudra vanilinat si a iesit yummy.

  5. Am urmat rețeta și a rezultat o „mămăligă” semi-transparenta. Foc mic, 20 de minute, lăsată la înmuiat o oră în prealabil.
    Dacă nu o făceam eu, credeam că e un nou tip de adeziv.
    Nici eu, nici prietena mea, nu avem curaj să o gustăm.
    Nu mai stric zahărul și fructele.

    • Tapioca este un amidon (amidonul are proprietăți de legare/gelifiere) fără un gust apare. De aici aspectul de mămăligă și textura foarte lipicioasă. Vă asigurăm însă că atunci când este îndulcită și asezonată cu fructe, gustul este foarte plăcut. Cu toate acestea, există persoane care nu pot agrea acest tip de preparat tocmai din cauza texturii gelatinoase. În același timp, pentru a se păstra în mare parte integritatea boabelor de tapioca, se recomandă ca amestecarea să fie foarte lentă atât în timpul fierberii cât și în timpul asezonării cu fructe. Sperăm că ați dat totuși o șansă preparatului sau că în viitor îl veți încerca din nou. E nevoie de obișnuință atât în preparare, cât și în degustare.
      Vă dorim mult succes!

      • Cand vad ce comenteaza oamenii.. Doamne. Este foarte buna aceasta budinca , este minunata, gustati ca nu muriti ehh dar kfs ul nu va e teama sa l bagati in gura?? Datorita unor oameni ca astia te lasi de facut bine si ii lasi in plata Domnului.

  6. Eu fac budinca de tapioca cu lapte vegetal. Daca vrem mai dulce punem miere dupa ce se răcește putin. Intr-adevar doar fiartă in apa nu e bună la gust, dar cum zice si expertul Sanovita, îndulcita si cu fructe este delicioasă. Noua ne place mult. Reteta de mai sus e bună. Atentie spune clar: o CANĂ de tapioca, 8 CESTI tapioca.

  7. Am facut preparatul si am fiost multumita de rezultat.Eu am indulcit cu miere,am pus afine si acestea au schimbat placut culoarea amestecului gelatinos.Am mai pus banane si mango taiate bucati mici.Este un altfel de deser,sanatos si usor de facut.Dint-o cana de tapioca si 7 pahare de apa mi au iasit 10 pahare cu budinca desert.Dupa ce se racesc le voi pune la frigider.Sunt foarte incantata de rezultat si celor din familie le a placut.Seamana cu budinca din seminte de chia.Practic ,amestecul gelatinos este baza ,nu are gust,culoare,trebuie in functie de preferinta indulcit si amestecat cu multe fructe care sa ii dea culoare si gust.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.