Acasă Rețete Deserturi sănătoase Budinca de zmeura – reteta video

Budinca de zmeura – reteta video

0
Budinca de zmeura – reteta video

Budinca de zmeuraStii cat de usor pregatesti o budinca de zmeura? Incearca reteta video de mai jos si vei descoperi! Aceasta cremoasa budinca de zmeura este o reteta delicioasa, care se pregateste rapid, cu ajutorul unui blender vertical, contine putine ingrediente (toate de origine vegetala, deci rezultatul este de post), este indulcita natural si mult mai buna la gust decat budincile din comert, cumparate la plic. Dupa ce o lasi la frigider, aceasta budinca de zmeura se transforma intr-un desert racoritor, de vara, numai bun de savurat!

TIMP PREPARARE   15 minute

PORTII  4

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Budinca de zmeura

  Mod de preparare reteta Budinca de zmeura

  • Incepe sa pregatesti aceasta cremoasa budinca de zmeura prin a fierbe si a scurge bine de tot orezul.
  • Adauga, intr-un blender vertical, orezul fiert si racit, fructele congelate in prealabil, laptele de cocos, esenta de vanilie si siropul de curmale/mierea.
  • Mixeaza toate aceste ingrediente pana obtii o budinca cremoasa si omogena.
  • Toarna compozitia asfel obtinuta in boluri mici de ceramica sau in pahare de sticla.
  • Da vasele cu budinca de zmeura la frigider cel putin 30 de minute, inainte de a servi deliciosul desert.

  Observatii reteta Budinca de zmeura

  • Congeleaza banana taiata felii si zmeura in aceeasi punga cu sistem de inchidere de plastic.
  • Poti folosi, pentru reteta de budinca de zmeura, si ¾ cana de lapte de cocos, daca vrei sa obtii un desert mai lichid.

  Stiai ca?

  • Bananele sunt pline de nutrienti, fiind sunt o gustare la indemana, care ajuta organismul uman pe mai multe paliere? O banana medie (118 g) are 105 kcal si contine 3,1 grame de fibre, 33% din doza zilnica recomandata de Vitamina B6, 14% din doza zilnica recomandata de mangan, 10% din doza zilnica recomandata de cupru, 11% din doza zilnica recomandata de Vitamina C, 9% din doza zilnica recomandata de potasiu, 8% din doza zilnica recomandata de magneziu si doar 0,4 grame de grasimi.
  • Bananele sunt bogate in pectina si amidon rezistent (fibre care pot regla nivelul glicemiei dupa masa, pot reduce pofta de mancare si pot imbunatati digestia) si au un indice glicemic redus?
  • Deoarece sunt o sursa alimentara buna de potasiu si magneziu, bananele pot contribui la sanatatea inimii, in special la controlul tensiunii?
  • O banana de 4-6 ori pe saptamana poate reduce riscul de boli de rinichi cu pana la 50%, conform studiilor de specialitate, deoarece potasiul mentine aceste organe sanatoase?
  • Zmeura contine Vitamina C, mangan, fibre, acid folic, numerosi antioxidanti, cupru si fier?
  • Gratie continutului de nutrienti, zmeura poate ajuta memoria si incetini declinul cognitiv odata cu inaintarea in varsta, poate reduce riscul de boli cardiovasculare, poate lupta cu radicalii liberi (inhiband cresterea tumorilor, aparitia ridurior si a diverselor boli cronice), poate ajuta digestia, poate proteja sanatatea oculara si poate fi benefica femeilor insarcinate si care alapteaza (ceaiul de zmeura poate combate starile de greata si preveni hemoragiile, iar fructele pot impulsiona lactatia)?

Pentru mai multe retete video gustoase si usor de pregatit, aboneaza-te la canalul nostru de YouTube, unde vom adauga periodic filmulete interesante cu retete simple pentru tine.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca de zmeura – reteta video
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 47 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.