Acasă Rețete Deserturi sănătoase Budincă din bulgur

Budincă din bulgur

2
Budincă din bulgur

 

Bulgurul este cunoscut preponderent datorită salatei libaneze Tabbouleh – sau pentru că românii îl mai folosesc la ardeii umpluți, în perioada postului. Pare neobișnuită ideea unui desert din bulgur. Adevărul este că bulgurul e mult mai versatil decât credem, iar mai jos e o dovadă foarte convingătoare! Așa că dacă ai poftă de un desert sățios și fără sentimentul de vinovăție cum că „n-ar fi trebuit”, atunci ai la dispoziție mai jos rețeta pentru budincă din bulgur de la Chef Daniela Dan:

 

TIMP DE PREPARARE   15 – 20 minute

PORȚII   7 – 9

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru budincă din bulgur

  • 2 căni bulgur
  • 3 căni apă (pot fi necesare mai multe)
  • 4 batoane de scorțișoară
  • 4 căni lapte de soia (sau orice alt sortiment de băutură vegetală)
  • 1 linguriță de praf de cuișoare
  • 1/2 cană stafide
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 cană zahăr/miere
  • 1 lingură nucă de cocos
  • 1 lingură nucă românească măcinată

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Lapte de soia

LAPTE DE SOIA BIO 1L

  Mod de preparare budincă din bulgur

  • Pune bulgurul la înmuiat de seara până dimineață într-un vas în care vei turna cele 7 căni de lichid (adică acele 4 căni de băutură de soia și 3 de apă) și în care vei fierbe a doua zi compoziția.
  • Dimineață, pune vasul la foc împreună cu batoanele de scorțișoară și lasă-le să fiarbă împreună 5 minute. Adaugă o cană de apă suplimentar, dacă pare că ar mai fi nevoie.
  • Adaugă restul ingredientelor și păstrează pe foc până se obține consistența dorită de budincă (aproximativ 10 minute). Amestecă frecvent pentru a preveni arderea.
  • Porționează în boluri individuale și lasă la răcit.

 

  Știai că?

  • Bulgurul e consumat în bazinul mediteraneean încă de acum 3000 de ani.
  • Există 3 tipuri de bulgur: integral, negru și, cel mai comun dintre ele, bulgurul galben.
  • Prin faptul că este un derivat integral al grâului, bulgurul este extrem de sănătos, mai ales pentru că nu a suferit prelucrări masive. În plus, este recomandat pentru persoanele care au probleme cu digestia, întrucât, prin conținutul de fibre alimentare, bulgurul reglează tranzitul intestinal.
  • Pentru și mai multe informații, recomandăm articolul dedicat „Bulgur, bob, hrișcă, mei – eroii anonimi”, revizuit de Corina Dan, consultant nutriție Sano Vita.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca din bulgur
Autor
Publicat la
Timp preparare

2 COMENTARII

    • Bună ziua,
      Ne-am consultat cu cheful nostru, Daniela Dan, care ne-a transmis că ș-a produs o eroare. Pentru această rețetă ar trebui să avem în total șapte căni de lichid, adică 4 de băutură de soia și trei de apă.
      Mulțumim că ne-ați semnalat acest lucru, am modificat și în rețetă acest aspect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.