Budincă din bulgur

Timp citire:

Bundincă din bulgur

Bulgurul este cunoscut preponderent datorită salatei libaneze Tabbouleh – sau pentru că românii îl mai folosesc la ardeii umpluți, în perioada postului. Pare neobișnuită ideea unui desert din bulgur. Adevărul este că bulgurul e mult mai versatil decât credem, iar mai jos e o dovadă foarte convingătoare! Așa că dacă ai poftă de un desert sățios și fără sentimentul de vinovăție cum că „n-ar fi trebuit”, atunci ai la dispoziție mai jos rețeta pentru budincă din bulgur de la Chef Daniela Dan:

 

TIMP DE PREPARARE   15 – 20 minute

PORȚII   7 – 9

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru budincă din bulgur

  • 2 căni bulgur
  • 7 căni apă (pot fi necesare mai multe)
  • 4 batoane de scorțișoară
  • 4 căni lapte de soia (sau orice alt sortiment de băutură vegetală)
  • 1 linguriță de praf de cuișoare
  • 1/2 cană stafide
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 cană zahăr/miere
  • 1 lingură nucă de cocos
  • 1 lingură nucă românească măcinată

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Lapte de soia

LAPTE DE SOIA BIO 1L

  Mod de preparare budincă din bulgur

  • Pune bulgurul la înmuiat de seara până dimineață într-un vas în care vei turna cele 7 căni de apă și în care vei fierbe a doua zi compoziția.
  • Dimineață, pune vasul la foc împreună cu batoanele de scorțișoară și lasă-le să fiarbă împreună 5 minute. Adaugă o cană de apă suplimentar, dacă pare că ar mai fi nevoie.
  • Adaugă restul ingredientelor și păstrează pe foc până se obține consistența dorită de budincă (aproximativ 10 minute). Amestecă frecvent pentru a preveni arderea.
  • Porționează în boluri individuale și lasă la răcit.

 

  Știai că?

  • Bulgurul e consumat în bazinul mediteraneean încă de acum 3000 de ani.
  • Există 3 tipuri de bulgur: integral, negru și, cel mai comun dintre ele, bulgurul galben.
  • Prin faptul că este un derivat integral al grâului, bulgurul este extrem de sănătos, mai ales pentru că nu a suferit prelucrări masive. În plus, este recomandat pentru persoanele care au probleme cu digestia, întrucât, prin conținutul de fibre alimentare, bulgurul reglează tranzitul intestinal.
  • Pentru și mai multe informații, recomandăm articolul dedicat „Bulgur, bob, hrișcă, mei – eroii anonimi”, revizuit de Corina Dan, consultant nutriție Sano Vita.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...