Acasă Rețete Deserturi sănătoase Budincă din orez cu ananas

Budincă din orez cu ananas

0
Budincă din orez cu ananas

 

Această budincă din orez poate îți va aduce aminte, cel mai probabil, de clasicul orez cu lapte – dar te va și surprinde cu câteva ingrediente fresh. Adaugă ananas, dulceața preferată și decoreaz-o cu caise confiate și vei obține un nou desert, delicios și sănătos.

TIMP DE PREPARARE   40-50 minute 

PORȚII  4-6

TIP REȚETĂ  Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Orez brun prefiert

orez-brun-prefiert-1-kg

Băutură de orez

eco-bautura-de-orez-fara-zahar-1l

  Mod de preparare:

  • Se curăță orezul de impurități și se spală în două-trei ape.
  • Se pun la fiert într-o oală (cu capacul deasupra) zahărul, apa și băutura de orez. Când amestecul începe să fiarbă, se adaugă orezul și se ține la foc mic pentru 30 minute – sau până cand se înmoaie.
  • Ananasul și banana se amestecă în blender; conținutul se toarnă în oală și se amestecă bine cu orezul fiert.
  • Se porționează în vase de servire și se servește împreună cu dulceața dorită și cu caisele confiate.

  Știai că?

  • Ananasul este un fruct plin de nutrienți, conținând vitamina A, vitamina C, vitaminele B1 și B6, acid folic, cupru, mangan și betacaroten.
  • Ananasul ajută la reglarea tranzitului intestinal, având bromelaină, o enzimă digestivă care favorizează digestia, calmează aciditatea, balonarea, constipația sau diareea.
  • O treime din întreg ananasul din lume este produs doar în Hawaii, deși fructul e originar din America de Sud.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca din orez cu ananas
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Unt de migdale
Articolul următor Budincă de chia în două straturi
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.