Budincă din orez cu ananas
Această budincă din orez poate îți va aduce aminte, cel mai probabil, de clasicul orez cu lapte – dar te va și surprinde cu câteva ingrediente fresh. Adaugă ananas, dulceața preferată și decoreaz-o cu caise confiate și vei obține un nou desert, delicios și sănătos.
TIMP DE PREPARARE 40-50 minute
PORȚII 4-6
TIP REȚETĂ Mic dejun/Gustare
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 1 cană orez brun
- 1 cană apă fiartă
- 1 cană băutură de orez
- 2 linguri de zahăr brun
- 2 banane
- ½ cană rondele ananas din conservă
- Gem sau dulceață după preferință
- caise confiate pentru decor
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare:
- Se curăță orezul de impurități și se spală în două-trei ape.
- Se pun la fiert într-o oală (cu capacul deasupra) zahărul, apa și băutura de orez. Când amestecul începe să fiarbă, se adaugă orezul și se ține la foc mic pentru 30 minute – sau până cand se înmoaie.
- Ananasul și banana se amestecă în blender; conținutul se toarnă în oală și se amestecă bine cu orezul fiert.
- Se porționează în vase de servire și se servește împreună cu dulceața dorită și cu caisele confiate.
Știai că?
- Ananasul este un fruct plin de nutrienți, conținând vitamina A, vitamina C, vitaminele B1 și B6, acid folic, cupru, mangan și betacaroten.
- Ananasul ajută la reglarea tranzitului intestinal, având bromelaină, o enzimă digestivă care favorizează digestia, calmează aciditatea, balonarea, constipația sau diareea.
- O treime din întreg ananasul din lume este produs doar în Hawaii, deși fructul e originar din America de Sud.