Acasă Rețete Deserturi Budinca Pina colada (cu ananas, cocos si chia)

Budinca Pina colada (cu ananas, cocos si chia)

0
Budinca Pina colada (cu ananas, cocos si chia)

budinca Pina colada cu ananas cocos si chiaAceasta reteta de budinca Pina colada (cu ananas, cocos si chia) este un desert usor, cremos, vegan si lipsit de gluten, care sigur va fi pe placul intregii tale familii. Compusa din doua straturi – unul de seminte de chia hidratate si unul de piure de ananas proaspat, aceasta budinca aromata si plina de fibre, proteine si vitamine poate fi pregatita din timp, tinuta la frigider si apoi servita la momentul potrivit invitatilor tai. Budinca Pina colada (cu ananas, cocos si chia) ii va transporta pe toti, cu fiecare inghititura, pe o insula tropicala!

TIMP PREPARARE   15 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Budinca Pina colada (cu ananas, cocos si chia)

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Seminte de chia

seminte-de-chia-150g

Lapte de migdale

lapte-de-migdale-1l

Sirop de agave

bioh-eco-obio-sirop-de-agave-dark-raw-500ml

Fulgi de nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

  Mod de preparare reteta Budinca Pina colada (cu ananas, cocos si chia)

  • Incepe sa pregatesti aceasta budinca Pina colada (cu ananas, cocos si chia) intr-un bol, in care adaugi semintele de chia, laptele de migdale si de cocos, fulgii de nuca de cocos, siropul de agave si esenta de vanilie, amtestecandu-le cu un tel.
  • Lasa baza de budinca Pina colada sa se odihneasca timp de 2 minute, apoi amestec-o din nou cu telul, pentru a te asigura ca s-au combinat bine toate ingredientele.
  • Acopera bolul cu o farfurie si da-l la frigider timp de cel putin 1 ora.
  • Alege un ananas copt pentru aceasta reteta, curata fructul de coaja si miez, taie-l in cubulete si apoi adauga-le intr-un blender vertical, maruntindu-l pana obtii un piure omogen si cremos.
  • Scoate baza de bundinca Pina colada din frigider si, cu o lingura, pune cate o jumatate din cantitate intr-un bol, un borcanel sau un pahar transparent.
  • Adauga deasupra fiecaruia jumate din piureul de ananas si serveste imediat.

  Observatii reteta Budinca Pina colada (cu ananas, cocos si chia)

  • Daca ai timp, pregateste aceasta budinca Pina colada (cu ananas, cocos si chia) cu o zi inainte de a o servi, deoarece iese mai gustoasa daca sta la rece cateva ore bune, timp in care semintele de chia absorb lichidul din vas si capata o textura perfecta.
  • Poti pregati cele doua elemente ale retetei (budinca de chia si piureul de ananas) cu pana la 7 zile in avans, tinandu-le separat la frigider si asambland desertul abia inainte de servire.
  • Daca vrei sa incerci si sub forma de bautura aromele exotice din aceasta budinca, fa o portie de Pina colada, urmand indicatiile de pe blogul nostru!

  Stiai ca?

  • Ananasul (Ananascomosus) creste in centrul unei plante cu frunze asemanatoare sabiilor (care seamana cu agava), fiecare planta producand un singur fruct?
  • Ananasul contine antioxidanti si enzime (care lupta cu inflamatia si bolile), ajuta digestia, imunitatea si poate accelera recuperarea dupa o operatie?
  • Pina colada este un cocktail originar din Puerto Rico (a carui bautura oficiala a fost declarata in 1978) si se traduce prin „ananas strecurat”? Conform legendei, aceasta bautura ar fi fost inventata in secolul XIX, de catre piratul Roberto Cofresi. Sursele oficiale il dau drept inventator pe Ramon „Monchito” Marrero, un barman al hotelului Caribe Hilton, care l-a creat in august 1954, dupa 3 luni de incercari, la cererea sefilor sai.
  • Semintele de chia contin fibre, proteine, acizi grasi esentiali (Omega-3 si Omega-6), antioxidanti, aminoacizi, vitamine si minerale, avand un indice glicemic scazut?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca Pina colada (cu ananas, cocos si chia)
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 29 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.