Bulgur cu nuci si stafide

Pregateste aceasta reteta de bulgur cu nuci si stafide, daca vrei un mic dejun delicios si satios, care sa iti asigure energia necesara pentru prima parte a zilei. Nu necesita mult tip de preparare, dar in schimb iti ofera multiple beneficii pentru sanatate. Gustul dulce al stafidelor vor face deliciul copiillor, iar bulgurul, prin continutul de fibre, iti va imbunatati digestia.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 2
TIP RETETA Mic dejun/Gustare/Desert
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Bulgur cu nuci si stafide
- 1 cana bulgur
- 1 ½ cana apa
- 1/2 ceasca stafide
- 1/2 ceasca nuci maruntite
- 1 lingura miere sau 2 linguri piure de curmale optional
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare:
- Se amesteca bulgurul cu stafidele, intr-o craticioara sau un castron.
- Apa se fierbe si apoi se toarna cat este inca foarte fierbinte peste bulgur, apoi craticioara se acopera cu un capac.
- Se lasa acoperit preparatul timp de 15 minute, pana se absoarbe tot lichidul. Vei vedea ca atat bulgurul, cat si stafidele se vor umfla si isi vor mari volumul, deci ai grija sa pui amestecul intr-un vas suficient de mare.
- Adaugi nucile maruntite si amesteci cu grija pana cand acestea se integreaza in bulgur
- Daca preferi gustul mai dulce, optional poti sa pui si o lingura de miere.
- Servesti bulgurul cu nuci si stafide la micul dejun sau pe post de garnitura la diverse preparate culinare.
Observatii:
- Daca vei acoperi bulgurul in timp ce il lasi sa absoarba apa fierbinte, va iesi mai pufos si suculent.
- Nucile marunteste-le dupa cum iti place, dar nu le rasni, vei vedea ca preparatul iese mai gustos daca lasi sa se simta totusi bucatile de nuca.
- Preparatul isi ia dulceata din stafide, dar daca nu ti se pare suficient (sau vrei sa iti determini copilul sa manance), poti sa adaugi, cum spuneam anterior, o lingura de miere.
Stiai ca?
- Bulgurul este o importanta sursa de magneziu, mineral care contribuie la functionarea optima a creierului si nervilor?
- Bulgurul este preferat orezului alb de catre cei care doresc sa isi pastreze silueta, intrucat are indice glicemic mai bun? Se pot prepara cu usurinta o multime de retete de bulgur cu legume si sunt la fel de gustoase ca si aceasta cu nuci si stafide.
- Bulgur sau cuscus? Pentru a nu confunda cuscusul cu bulgurul, trebuie sa stii ca aceste doua alimente sunt extrem de asemanatoare, atat ca si compozitie, cat si din punct de vedere al modului de preparare. In timp ce cuscusul este obtinut din grau dur si il gasim comercializat in boabe marunte, bulgurul reprezinta boabele macinate mai mare si cu un gust ceva mai pregnant.
- In functie de marime, bulgurul poate fi folosit la diferite retete? Iata cateva sugestii: cel foarte fin este potrivit pentru deserturi si mic dejun, cel de marime medie merge de minune in salate (cea mai cunoscuta salata cu bulgur este Tabouleh), in pilafuri cu legume, iar cel mare se pune in supe si ciorbe in loc de taitei.
- O cana de bulgur are 151 de calorii si 5.6 grame de proteine?
- O punga de bulgur, din care puteti gati de 2 ori, are un pret extrem de accesibil?





