Piure de curmale
Usor de preparat de oricine, piureul de curmale impresioneaza atat prin gustul sau delicios, cat si prin compozitia sa bogata in proteine, fibre, vitamine si minerale. Il pregatesti intr-un sfert de ora si il poti pastra saptamani la rand in frigider, folosindu-l cand ai pofta de un mic dejun energizant sau folosindu-l pentru a obtine – de exemplu – o savuroasa umplutura pentru o prajitura de casa, cu ingrediente sanatoase.
TIMP PREPARARE 15 minute
PORTII 4
TIP RETETA Mic Dejun
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Piure de curmale
- 2 cesti apa
- 2 cesti curmale fara samburi
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Piure de curmale
- Se pune apa intr-un ibric pe foc, iar cand incepe sa fiarba, se adauga curmalele.
- Se mai lasa 5 minute si apoi se ia de pe foc.
- Dupa ce se raceste, se mixeaza in blender pana devine un piure omogen.
- Se serveste pe paine la micul dejun sau poate intra in compozitia sosurilor, a mancarurilor si a deserturilor.
Observatii reteta Piure de curmale
- Daca nu il mananci pe tot imediat, il poti tine in frigider pentru cateva zile.
- Piureul de curmale este un indulcitor natural, care poate fi folosit cu succes in ceai.
- Piureul va rezista, intr-un borcan bine inchis, in frigider, timp de pana la 3 saptamani.
- Poti experimenta si adauga in compozitie si alte fructe uscate – merisoare, stafide, caise.
Stiai ca?
- Curmalele sunt un energizant absolut natural? In starile de epuizare aceste fructe actioneaza foarte bine, asadar poti fi consumate cu incredere atat de copii, cat si de tinerii care se afla in perioade de efort fizic si intelectual.
- La originea termenului de „curmala” sta cuvantul grecesc „daktylos”, care inseamna „deget”?
- Foarte putine persoane sunt alergice la acest fruct?
- Palmierii care le produc au nevoie de multa apa si de cel putin 100 de zile la temperaturi de 38 de grade pentru a produce fructe de calitate?
- Exista peste 200 de varietati de curmale?
- In jur de 3% din suprafata arabila de pe Pamant este acoperita cu palmieri de curmale, care produc 4 milioane de tone de fructe/an?