Acasă Rețete Fel principal Home-made burgeri… din nucă!

Home-made burgeri… din nucă!

0
Home-made burgeri… din nucă!

Burgeri din nuca cu sos de roșii

Mulți dintre noi se simt un pic vinovați după ce au mâncat un burger (mai ales când e de poftă și nu de foame). Nu arareori, mergem la alergat – sau mâncăm un măr – ca să ne simțim mai bine (cu noi înșine). Pentru a preveni acest lucru Chef Daniela Dan propune o rețetă care o să te scape de sentimentul de vină: burgeri făcuți din nucă! Sănătoși și gustoși, te vor lăsa să te bucuri de un burger zdravăn fără să te mai gândești că-i faci rău organismului.

TIMP DE PREPARARE   o oră

PORȚII   8/10

TIP REȚETĂ   Fel principal

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente rețetă burgeri din nucă

  • 2 cepe, tăiate mărunt
  • 1 cană de nuci, tăiate mărunt
  • 6 căni fulgi de ovăz
  • 6 căni de apă
  • ½ cană ardei roșu, tăiat cubulețe
  • ½ cană semințe de floarea-soarelui
  • 2 felii de pâine integrală, tăiată cubulețe
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri busuioc uscat (sau orice alt condiment doriți) și 3 de busuioc proaspăt
  • 1 ½ linguriță sare

Vrei sa pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de ovăz

FULGI DE OVAZ 500G

Semințe de floarea soarelui

SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI 150G

  Mod de preparare burgeri din nucă

  • Începem prin a „căli” ceapa și ardeiul roșu în puțină apă
  • După ce încep să clocotească, mai adaugăm apă, sos de soia, condimente, sare, busuioc și le lăsăm în pace până ajung din nou la fierbere.
  • Adaugăm apoi nucile, semințele de floarea-soarelui, pâinea și ovăzul. Se amestecă constant până când toată compoziția devine un amestec gros, iar ovăzul este moale.
  • Îndepărtăm amestecul de pe foc și așteptăm să se răcească.
  • Formăm burgerii cu palmele sau cu un capac de borcan de 5L, pe care va trebui să-l acoperim cu o folie de staniol (pentru a nu se lipi compoziția de capac).  Așezăm burgerii pe o tavă de cuptor tapetată cu foaie de copt.
  • Îi coacem în cuptor la 180°C, timp de 30 de minute. Nu uităm să întoarcem chifteluțele/burgerii pe partea cealaltă după ce au trecut 15 minute.
  • Acum că sunt gata, pot fi serviți cu sos de roșii sau de ciuperci – depinde de preferințe – într-o chiflă pufoasă sau, și mai bine, pe rondele de grâu!

  Știai că?

  • Nucile sunt bogate în acizi grași omega-3. Acești acizi reduc nivelurile de grăsime și colesterol, protejând astfel sistemul cardiovascular.
  • În Roma Antică nucile erau foarte populare. Acestea erau aruncate în calea mulțimii la nunți și sărbători ca simbol al belșugului.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Burgeri din nuca
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent 6 motive pentru care iubim lupinul
Articolul următor Rețetă de înghețată de müsli cu goji
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.