Home-made burgeri… din nucă!
Mulți dintre noi se simt un pic vinovați după ce au mâncat un burger (mai ales când e de poftă și nu de foame). Nu arareori, mergem la alergat – sau mâncăm un măr – ca să ne simțim mai bine (cu noi înșine). Pentru a preveni acest lucru Chef Daniela Dan propune o rețetă care o să te scape de sentimentul de vină: burgeri făcuți din nucă! Sănătoși și gustoși, te vor lăsa să te bucuri de un burger zdravăn fără să te mai gândești că-i faci rău organismului.
TIMP DE PREPARARE o oră
PORȚII 8/10
TIP REȚETĂ Fel principal
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente rețetă burgeri din nucă
- 2 cepe, tăiate mărunt
- 1 cană de nuci, tăiate mărunt
- 6 căni fulgi de ovăz
- 6 căni de apă
- ½ cană ardei roșu, tăiat cubulețe
- ½ cană semințe de floarea-soarelui
- 2 felii de pâine integrală, tăiată cubulețe
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri busuioc uscat (sau orice alt condiment doriți) și 3 de busuioc proaspăt
- 1 ½ linguriță sare
Vrei sa pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare burgeri din nucă
- Începem prin a „căli” ceapa și ardeiul roșu în puțină apă
- După ce încep să clocotească, mai adaugăm apă, sos de soia, condimente, sare, busuioc și le lăsăm în pace până ajung din nou la fierbere.
- Adaugăm apoi nucile, semințele de floarea-soarelui, pâinea și ovăzul. Se amestecă constant până când toată compoziția devine un amestec gros, iar ovăzul este moale.
- Îndepărtăm amestecul de pe foc și așteptăm să se răcească.
- Formăm burgerii cu palmele sau cu un capac de borcan de 5L, pe care va trebui să-l acoperim cu o folie de staniol (pentru a nu se lipi compoziția de capac). Așezăm burgerii pe o tavă de cuptor tapetată cu foaie de copt.
- Îi coacem în cuptor la 180°C, timp de 30 de minute. Nu uităm să întoarcem chifteluțele/burgerii pe partea cealaltă după ce au trecut 15 minute.
- Acum că sunt gata, pot fi serviți cu sos de roșii sau de ciuperci – depinde de preferințe – într-o chiflă pufoasă sau, și mai bine, pe rondele de grâu!