Burgeri vegetali cu ovaz si spanac
Aceasta reteta de burgeri vegetali cu ovaz si spanac este o alternativa de senzatie la mancarea de tip junk food. Ea te va ajuta nu doar sa te hranesti dupa cele mai intelepte principii nutritionale fara sa faci rabat de la gustul bun, dar iti vei putea aduca si copiii in acest spirit al alimentatiei sanatoase.
Cu un continut nutritional exceptional, burgerii vegetali cu ovaz si spanac pot fi consumati de vegetarieni, de copiii in crestere, femeile insarcinate, persoanele care tin post si, alaturi de ei, de toti cei pentru care sanatatea este un bun de pret, care trebuie aparat.
TIMP PREPARARE 90 minute
PORTII 4
TIP RETETA Fel principal
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Burgeri vegetali cu ovaz si spanac
- 2 cani apa
- 3 cani fulgi de ovaz
- 1 cana spanac/urzici
- 3 linguri fulgi de drojdie inactiva
- 1 lingurita sare
- 2 linguri amestec de legume
- 1 capatana de usturoi
- 1 ceapa
- 1/2 ceasca ulei
- 1 lingura faina de soia
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita busuioc
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare:
- Se spala foarte bine spanacul si se opareste in cele 2 cani de apa.
- Se scoate apoi, se stoarce bine.
- Apa in care a fiert spanacul se toarna peste fulgii de ovaz pentru a-i inmuia.
- Se toaca marunt spanacul si ceapa.
- Se curata si se striveste usturoiul.
- Adaugi toate ingredientele peste fulgii de ovaz muiati in apa de la spanac si amesteci foarte bine, ca sa se omogenizeze.
- Iti uzi palmele cu apa si apoi modelezi burgerii cu mainile ( palmele trebuei umezite dupa fiecare burger, pentru a-ti facilita modelarea si a evita ca umplutura sa se lipeasca).
- Pregatesti o tava, tapetand-o cu hartie de copt si aprinzi cuptorul, lasandu-l sa se incalzeasca pana la la 180 grade C (temperatura mica).
- Asezi burgerii pe rand in tava si ii introduci in cuptorul preincalzit.
- Se lasa la foc mediu 30 de minute, dupa care burgerii se intorc si se mai coc inca 30 de minute si pe cealalta parte.
- Se mananca cu pofta, calzi.
Observatii:
- Burgerii vegetali sunt foarte buni în sendvisuri cu rosie, salata verde si smantana vegetala.
- Fata de reteta clasice de burgeri, aceasta reteta de burgeri vegetali cu ovaz si spanac este incomparabil mai sanatoasa, atat din punct de vedere al ingredientelor care intra in componenta lor, cat si ca mod de preparare.
- Continutul caloric este si el net inferior celui al burgerilor traditionali.
- Secretele care dau savoare maxima acestui preparat sunt: inmuierea fulgilor de ovaz in apa in care a fiert spanacul si condimentarea compozitiei.
Stiai ca?
- Impreuna cu kebabul turcesc, pastele si pizza italienesti, sushi-ul din Japonia, burgerii sunt unul dintre cele mai cunoscute preprate ale bucatariei globale? Interesant este insa faptul ca popularitatea lor nu se datoreaza gustului, ci capacitatea lor de adaptare la fiecare tare in care patrunde: un burger imprumuta din ingredientele specifice unei zone si astfel are succes chiar si in fata celor mai traditionali consumatori. Exact acest fenomen s-a intamplat si in cazul bucatariei vegetariene.
- Pentru fiecare preparat din categoria junk food exista o alternativa sanatoasa? Totul este sa iti alegi cu atentie ingredientele!
- Fulgii de ovaz din componenta acestei retete de burgeri vegetali reprezinta un aliment cu extraordinare beneficii pentru sanatate? Nu degeaba ovazul nu lipseste de la micul dejun al reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a!
- Cel mai scump burger din lume costa peste 1400 euro? Produsul, care a intrat in cartea recordurilor, se numeste Glamburger si este disponibil la restaurantul Honky Tonk din Chelsea.
Drojdia inactiva se pote inlocui cu altceva?
Din pacate, reteta este conceputa cu drojdie inactiva in compozitie. Nu am incercat-o altfel. Toate bune!