Acasă Gătesc gustos Capcana salatelor: tu stii sa o eviti? Iata 4 sugestii perfecte pentru tine!

Capcana salatelor: tu stii sa o eviti? Iata 4 sugestii perfecte pentru tine!

0
Capcana salatelor: tu stii sa o eviti? Iata 4 sugestii perfecte pentru tine!

capcana salatelorDe multe ori se intampla sa auzim in jur replica Nu inteleg cum ma ingras, nu mananc decat salata!, urmata de o figura la fel de nedumerita ca si tonul folosit. Poate ca ai fost si tu in situatia respectiva, de aceea ne-am gandit ca ar fi util sa discutam putin pe aceasta tema.

Consumul de salata este, in opinia specialistilor in nutritie, un obicei alimentar pe cat de simplu de urmat, pe atat de sanatos. In plus el este realizat cu costuri minime in perioada calda a anului, cea in care gasim pe toate tarabele din piata legume proaspete, de provenienta autohtona. Pregatirea unei salate nu dureaza mai mult de 5 minute, iar introducerea ei in dieta zilnica aduce organismului o serie importanta de beneficii, asa cum suntem siguri ca stii deja.

Adaugarea sosului in salata poate dubla sau chiar tripla valoarea calorica a acesteia.

In cazul in care mananci in oras sau comanzi preparate cu livrare la domiciliu, de cele mai multe ori, alaturi de salata, ti se ofera si un sos. Pliculetul cu sos nu este mare, in general are maxim 50 de g, dar daca intram pe site-ul unui cunoscut fast food romanesc, vedem, la sectiunea dedicata ingredientelor si informatiile nutritionale o informatie socanta: adaugarea sosului in salata poate dubla sau chiar tripla valoarea calorica a acesteia. Caloriile respective sunt aduse in cea mai mare parte de grasimi, caz in care este relativ inutil sa ne amagim: nu manancam pe atat de sanatos si slab caloric pe cum credeam initial.

Salatele sunt, intr-adevar sanatoase, daca sunt consumate asezonate cu zeama de lamaie, eventual insotite de foarte putin ulei de masline, ulei de susan sau ulei de in extravirgin, pulverizat. In prezenta unor sosuri atragatoare, ele devin o capcana, pentru ca sub aparenta de continut mic de calorii se ascunde un aliment care, de fapt, te ingrasa.

Iti prezentam in continuare cateva exemple de retete de salate care nu sunt doar gustoase, dar si extrem de sanatoase. In plus, au o mare calitate: te satura fara sa iti ofere calorii goale.

Salata Tabouleh

Este o salata absolut senzationala, de rezonanta exotica, pe care numai cei care nu au incercat-o nu o apreciaza. Chiar si persoanele care nu se dau in vant dupa patrunjel au recunoscut ca in aceasta combinatie aroma lui devine ispititoare. Se pregateste in numai cateva minute, dar te satura pentru o perioada indelungata. Ca variatie, se poate devia putin de la reteta clasica si pregati cu cuscus in loc de bulgur, va fi la fel de buna si aspectuaosa.

https://www.sanovita.ro/blog/salata-tabouleh/

Salata Curcubeu

Inainte de a gusta cu ajutorul gurii, mancam cu ochii, de aceea preparatele trebuie sa arate si bine, nu doar sa fie gustoase. Ei bine, salata curcubeu este unul dintre cele mai bune exemple in acest sens: iti bucura mai intai privirea, apoi papilele gustative si, in final, stomacul. Nu te lua dupa lista ingredientelor, care poate sa para lunga, ai sa vezi imediat ce pui totul pe masa cat de usor se pregateste aceasta salata!

Salata curcubeu usoara si hranitoare pentru pachetul de la job

Salata Iceberg

Multa lume prefera salata iceberg in locul salatei verzi clasice si are si motive: consistenta crocanta a foilor de salata iceberg se potriveste de minune cu semintele adaugate. Daca vrei sa ai parte de un pranz perfect proaspat, ia-ti putina zeama de lamaie intr-un recipient separat si amestec-o cu salata abia cu cateva minute inainte de a o consuma.

Salata iceberg cu rucola

Salata Vitality

Telina a capatat reputatie buna in special in randul barbatilor, dar in combinatia potrivita se va dovedi pe gustul oricui. Salata Vitality este, asa cum o sugereaza si numele, un boost de energie perfect pentru amiezele in care te simti toropit de caldura.

Salata Vitality cu telina si seminte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.