Acasă 21 de zile cu SanoVita Caserolă de paste cu roșii și vinete

Caserolă de paste cu roșii și vinete

0
Caserolă de paste cu roșii și vinete

Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   5

TIP RETETA   Prânz

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 1 kg de roșii zdrobite
  • 250 g linte (fiartă, scursă și clătită)
  • 75 ml apă
  • 40 ml ulei de măsline extravirgin
  • 27 grame frunze de busuioc (tocate)
  • 4 grame oregano
  • 1 g usturoi pudră
  • 1 g ceapă pudră
  • 8 g sare de mare
  • 2 g piper negru
  • 350 grame penne de orez brun
  • 1 vânătă mare (tăiată în rondele mai grosuțe)

Mod de preparare:

  1. Preîncăzește cuptorul la 230ºC. 
  2. Într-un castron mare, amestecă roșiile zdrobite, lintea, apa, uleiul de măsline, busuiocul, oregano, pudra de usturoi, pudra de ceapă, sarea, piperul și pennele nefierte. 
  3. Amestecă bine pentru a se omogeniza, apoi transferă într-un vas termorezistent. 
  4. În partea de sus, pune un strat de rondele de vinete. 
  5. Bagă tava în cuptor timp de 40-45 de minute. Vinetele trebuie să fie bine făcute și aurii (dacă încep să se ardă, pune o bucată de folie deasupra).
  6. Scoate din cuptor și lasă mâncarea să se răcească timp de 10 minute.

Observatii:

  • Se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la trei zile.
  • Se poate servi cu rucola amestecată în ulei de măsline și suc de lămâie.
  • Dacă nu vrei să folosești vinete, atunci folosește roșii sau dovlecei tăiați rondele.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Caserola de paste cu rosii si vinete
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Porridge de hrișcă cu banane
Articolul următor One pot Vegan Tomato Alfredo
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.