Caserolă de paste cu roșii și vinete
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII 5
TIP RETETA Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 1 kg de roșii zdrobite
- 250 g linte (fiartă, scursă și clătită)
- 75 ml apă
- 40 ml ulei de măsline extravirgin
- 27 grame frunze de busuioc (tocate)
- 4 grame oregano
- 1 g usturoi pudră
- 1 g ceapă pudră
- 8 g sare de mare
- 2 g piper negru
- 350 grame penne de orez brun
- 1 vânătă mare (tăiată în rondele mai grosuțe)
Mod de preparare:
- Preîncăzește cuptorul la 230ºC.
- Într-un castron mare, amestecă roșiile zdrobite, lintea, apa, uleiul de măsline, busuiocul, oregano, pudra de usturoi, pudra de ceapă, sarea, piperul și pennele nefierte.
- Amestecă bine pentru a se omogeniza, apoi transferă într-un vas termorezistent.
- În partea de sus, pune un strat de rondele de vinete.
- Bagă tava în cuptor timp de 40-45 de minute. Vinetele trebuie să fie bine făcute și aurii (dacă încep să se ardă, pune o bucată de folie deasupra).
- Scoate din cuptor și lasă mâncarea să se răcească timp de 10 minute.
Observatii:
- Se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la trei zile.
- Se poate servi cu rucola amestecată în ulei de măsline și suc de lămâie.
- Dacă nu vrei să folosești vinete, atunci folosește roșii sau dovlecei tăiați rondele.