Rondele, rondele, ce să pregătești cu ele…?
Bun, avem în față o pungă de rondele simple, din grâu sau din orez expandat. Știm deja că sunt sănătoase, păstrând toate calitățile nutriționale ale bobului. Sunt bogate în vitamine din complexul B și fibre alimentare, conferindu-ne energie. Nu au sare adăugată, iar cele din orez sunt lipsite de gluten, spre deosebire de pâine.
Întrebarea este ce putem face cu ele, cum le putem consuma? Prima idee care ne vine în minte este că le poți mânca la o gustare, simple. Foarte bine! Sunt plăcute la gust, crocante și ușor de consumat.
Dacă ne mai gândim puțin, ne dăm seama că le putem folosi ca bază peste care putem adăuga ce mai avem prin frigider. Suntem creativi și improvizăm. Iarăși bine, o soluție practică și la îndemână, perfectă pentru atunci când te grăbești sau chiar nu ai niciun chef să te complici cu gătitul.
Dar ce ar fi dacă ți-am spune că rondelele sunt un pic nedreptățite și că potențialul lor în bucătărie este cu mult mai mare? Dacă stăm foarte bine să ne gândim, avem nenumărate posibilități, dacă suntem dispuși să prelucrăm puțin preparatul și nu doar să folosim la întâmplare ce găsim în frigider. Iată aici 15 idei – cu ce poți combina rondelele în mod inedit, astfel încât să te bucuri de avantajele lor, dar și de gustul acela bun pe care ți-l dorești.
Opțiuni sărate cu baza formată din rondele de orez sau de grâu expandat:
- Cu sos pesto făcut în casă;
- Humus de toate felurile (pentru rețete de humus, click aici);
- Cu pastă de măsline și puțin oregano;
- Guacamole și brânză de capră, feta sau tofu, cu puțin piper proaspăt măcinat deasupra;
- Cremă de brânză, felii de castraveți și mărar proaspăt;
- Te-ai fi gândit vreodată la varianta cu omletă așezată peste? Delicios și sățios!
- Dacă ești fan pizza, poți adapta rețeta! Sos de roșii, mozzarella, măsline, porumb, ceapă, ciuperci marinate – orice combinație îți place!
Opțiuni dulci cu baza formată din rondele de orez sau de grâu:
- Imaginează-ți un desert cu rondele mărunțite, felii de banană, unt de arahide și un strop de miere, care să le lege. Yammy!
- Cu morcovi gratinați deasupra, pentru o aromă deosebită;
- Pere feliate, miere și nuci. Simplu și atât de bun!
- Combinația de brânză ricotta, completată cu căpșuni feliate, semințe de chia și nucă de cocos este pur și simplu perfectă.
- Iaurt grecesc și fructele tale preferate, o nebunie! Și dacă adaugi și granola și chipsuri de cocos, papilele tale vor fi cele mai fericite.
- Fisticul este grozav dacă e pus peste orice tip de unt de nuci – arahide, migdale etc. Dacă preferați aroma sărată, încercați fisticul pus peste brânză cottage sau ricotta.
Corina Brîndușa Dan, Consultant Nutriționist, atrage atenția că opțiunile dulci trebuie consumate cu moderație, în cantități mici, fiind bogate caloric.
Încearcă rondelele noastre!
De asemenea, mai poți folosi rondelele de orez sau grâu expandat:
- în loc de crutoane pentru supe;
- cu orice tip de salată lângă, pentru un gust echilibrat și un plus de consistență
Iată că rondelele naturale din grâu sau orez expandat nu sunt deloc de neglijat, nici din punct de vedere nutritiv, nici în ceea ce privește potențialul de gust. Ne trebuie doar puțină imaginație și chef de combinații inedite.
Mulțumesc pt idei,chiar prind bine!Și eu înlocuiesc pâinea (și nu numai…)cu rondele,de orez!🤗