Cheesecake de zmeura vegan
Daca nu ai facut pana acum niciodata un cheesecake de zmeura vegan sau de post, acum ai ocazia – incearca reteta noastra de mai jos! Acest cheesecake de zmeura nu contine zahar rafinat si lactoza, dar are iaurt vegetal, fructe proaspete si numeroase alte ingrediente nutritive. Rezultatul este un desert care arata impresionant si care merita timpul de asteptare pe care il presupune pana este gata: iti ia 30 de minute sa prepari blatul, umplutura si sosul de deasupra, dar trebuie sa astepti cel putin 3 ore inainte de a putea gusta din el (tip in care cheesecake-ul sta la rece, la frigider, pentru a se intari).
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 8
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Cheesecake de zmeura vegan
BLAT
- 140 g migdale
- 140 g curmale fara samburi
- 60 g fulgi de ovaz
- 1 lingura ulei de cocos lichid
- 60-80 ml apa
UMPLUTURA
- 200 g iaurt vegan
- 30 ml lapte de soia
- 70 g unt de migdale si cocos
- 1 lingura zahar din nectar de cocos
- 1 lingurita amidon de porumb
- 1 pastaie de vanilie
SOS DE ZMEURA
- 220 g zmeura
- 1 lingura zahar din nectar de de cocos
- ½ lingurita amidon de porumb
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Cheesecake de zmeura vegan
- Pentru a face acest cheesecake de zmeura, trebuie sa pregatesti mai intai blatul: intr-un blender vertical, marunteste bine migdalele; adauga fulgii de ovaz, curmalele (taiate mai marunt), uleiul de cocos lichid si 60 ml apa, omogenizandu-le bine, pana obtii o pasta (daca rezultatul este prea dens, adauga si restul de apa).
- Tapeteaza o forma de tort cu fundul detasabil (de 20 cm diametru) cu hartie de copt.
- Apasa uniform amestecul de blat in forma de tort si apoi da-o la frigider, cat timp pregatesti umplutura.
- Pune o cratita pe aragaz, la foc mediu, toarna in ea laptele si amidonul, amestecand totul cu un tel; cand amestecul da in clocot, lasa crema la fiert timp de 2 minute, amestecand constant; stinge focul si lasa totul la racit.
- Cat timp de raceste lichidul din cratita, amesteca iaurtul vegan (de soia, de caju sau de cocos, de exemplu) cu untul de migdale si cocos, semintele din pastaia de vanilie si zaharul de cocos; gusta amestecul si potriveste-l la gust, daca nu este suficient de dulce.
- Adauga in amestecul de iaurt crema rece de lapte si omogenizeaza bine totul
- Toarna crema astfel obtinuta in tava de tort scoasa de la rece, apoi baga cheesecake-ul inapoi la frigider, timp de cel putin 2 ore.
- Intr-un blender vertical, toaca marunt 200 g zmeura si 1 lingura de zahar de cocos, apoi incorporeaza in amestec amidonul de porumb si toarna lichidul astfel obtinut intr-o cratita; pune cratita pe foc mic, timp de cateva minute, pana amestecul se ingroasa usor.
- Toarna amestecul deasupra cheesecake-ului si da forma de tort inapoi la frigider, timp de inca o ora.
- Inainte de servire, decoreaza cheesecake-ul de zmeura cu restul de fructe proaspete.
Observatii reteta Cheesecake de zmeura vegan
- Inlocuind zmeura cu afine, poti obtine un cheesecake de afine vegan.
Stiai ca?
- Zmeura proaspata este bogata in Vitamina C (100 g contin 44% din doza zilnica recomandata/DZR), mangan (100 g contin 34% din DZR), fibre (100 g contin 26% din DZR) si Vitamina K (100 g contin 10% din DZR)?
- Cele mai populare arome de cheesecake sunt cu vanilie, cu lamaie, cu ciocolata, cu dovleac si cu scortisoara?