Cheesecake raw de cocos
Cu o textura cremoasa si o aroma racoritoare de lamaie, acest cheesecake raw de cocos se pregateste intr-o tava dreptunghiulara si se serveste sub forma de patratele delicate. Mult mai sanatoasa decat o reteta traditionala de cheesecake, nu contine ingrediente de origine animala, este vegana si lipsita de gluten. Incearca si tu acest cheesecake raw de cocos, pentru a servi familiei tale sau musafirilor tai un desert delicios, care se face usor si in care poti oricand sa inlocuiesti aroma de lamaie cu cea de portocala.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 12
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Cheesecake raw de cocos
BLAT
- 75 g caju
- 75 g migdale
- 7 curmale fara samburi
- 60 g fulgi de nuca de cocos
- 2 linguri ulei de cocos topit
- 1 lamaie
- 1 praf de sare
UMPLUTURA
- 300 g caju
- 60 ml crema de cocos
- 150 ml sirop de artar
- 120 ml ulei de cocos topit
- 2 lamai
- 1 praf de sare
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Cheesecake raw de cocos
- Pentru a pregati acest cheesecake raw de cocos, incepe prin a lasa la inmuiat in apa, timp de cel putin 4 ore (sau peste noapte), cele 300 g de nuci caju, intr-un bol incapator.
- Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu peretii inalti (de 20×25 cm) cu hartie de copt.
- Pregateste blatul: adauga intr-un blender vertical nucile caju uscate, migdalele, fulgii de nuca de cocos si sarea; marunteste-le pana capata un aspect de firimituri mari, apoi completeaza cu cele 7 curmale fara samburi si omogenizeaza totul; toarna, la final, uleiul de cocos topit si coaja rasa de la 1 lamaie, amestecand din nou.
- Toarna amestecul din blender in tava tapetata cu hartie de copt, intinde-o uniform pe fundul acesteia si da-o la frigider, pana se intareste (timp in care pregatesti umplutura).
- Scurge bine de apa nucile, clateste-le si adauga-le intr-un blender vertical; deasupra lor adauga coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de la ambele lamai, crema de cocos din conserva, siropul de artar si sarea; omogenizeaza-le bine, apoi completeaza cu uleiul de cocos topit – ar trebui sa obtii o crema cu o textura fina si cu gust de cocos si lamaie.
- Toarna crema pentru acest cheesecake raw peste blat, in tava dreptunghiulara, intinde-o uniform cu o spatula si da-o la congelator timp de minim 1 ora.
- Cu 20 de minute inainte de servire, muta in frigider tava.
Observatii reteta Cheesecake raw de cocos
- Poti inlocui siropul de artar cu sirop de agave si lamaile cu portocale, pentru a obtine un cheesecake raw de cocos cu un gust diferit.
- Pentru aceasta reteta de cheesecake raw de cocos poti folosi si o tava de tort, de 20-23 cm diametru, cu fundul detasabil.
Stiai ca?
- Palmierii de cocos pot creste pana la 30 de metri inaltime? Acestia au frunze de 4-6 metri lungime si nucile pe care le produc sunt utilizate pentru pulpa consumata natural sau uscata, apa de cocos (care contine electroliti), uleiul si laptele de cocos (care sunt utilizate la gatit sau in produse cosmetice). Pe blogul Sano Vita poti descoperi usor cum alegi si cum desfaci o nuca cocos proaspata!
- Uleiul de cocos (fie ca este virgin sau rafinat/dezodorizat) este bogat in acizi grasi saturati (trigliceride cu lant mediu – in principal, acid lauric), care sunt transformate de corp direct in energie?
- Uleiul de cocos este solid la temperaturi de sub 24o C?