Acasă Rețete Aluaturi și Pâine de casă Chifle integrale pufoase cu lapte vegetal

Chifle integrale pufoase cu lapte vegetal

0
Chifle integrale pufoase cu lapte vegetal

chifle integrale

Incearca reteta de chifle integrale pufoase cu lapte vegetal daca tanjesti dupa gustul bun al painii de casa, daca vrei sa raspandesti in casa o aroma irezistibila si sa oferi celor dragi produse de panificatie cu ingrediente sanatoase. Chiflele de casa nu sunt deloc greu de facut: in pregatirea retetei cel mai mare interval este alocat cresterii aluatului, timp in care tu te poti ocupa de altceva in bucatarie, iar daca ai un robot de bucatarie care si framanta sau o masina de paine, efortul se reduce aproape la zero.

TIMP PREPARARE   125 minute

PORTII   6 chifle

TIP RETETA   Aluat/Paine de cassa

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Chifle integrale pufoase cu lapte vegetal

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau dietetica

faina-din-grau-dietetica-1kg

Mix 4 seminte

mix-4-seminte-150g

  Mod de preparare reteta Chifle integrale pufoase cu lapte vegetal

  • In laptele de soia caldut punem  drojdia, zaharul si 2 linguri din faina alba, le amestecam putin, pana cand se omogenizeaza si lasam compozitia la loc caldut timp de 10 de minute.
  • Dupa cele 10 minute, se adauga uleiul, restul de faina si la final sarea, amestecand continuu.
  • Dupa ce toate ingredientele au fost inglobate, se framanata aluatul cel putin 10 minute, fie manual, fie la masina de paine sau robot.
  • Pui aluatul intr-un bol uns cu putin ulei, il acoperi cu folie alimentara si il lasi timp de o ora sa creasca. Bolul trebuie sa fie suficient de mare incat aluatul sa poata sa isi dubleze volumul fara a da pe dinafara.
  • Dupa ce aluatul a crescut, il scoti din bol pe masa de lucru pudrata cu putina faina si il mai framanti inca 1 minut, apoi il fragmenzi in 6 bucati, din care modelezi chiflele in forma sferica.
  • Pui chiflele intr-o tava acoperita cu hartie de copt, le umezesti in partea de sus cu putina apa (folosind pensula pentru uns cozonacul), le presari cu mix de seminte, le crestezi usor si le dai la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 20-30 de minute.
  • Vei sti ca sunt gata in momentul in care ai sa vezi ca au inceput sa se rumeneasca deasupra.
  • Dupa ce  ai scos din cuptor chiflele, inveleste-le intr-un prosop de bumbac pana se racesc, pentru a le pastra pufoase si moi in interior.

  Observatii reteta Chifle integrale pufoase cu lapte vegetal

  • Atentie la respectarea ordinii ingredientelor, acest lucru este deosebit de important pentru cresterea aluatului tau de chifle integrale. Daca pui sarea la inceput, peste drojdie, chiflele nu vor mai creste suficient.
  • In momentul in care ai terminat de framantat, aluatul trebuie sa fie compact si bine legat, insa, avand in vedere ca ai folosit faina integrala, nu te astepta sa arata la fel de neted si lucios ca aluatul de cozonac.
  • Fiind un aluat de paine facut cu faina integrala, acesta are nevoie de mai mult timp pentru a creste fata de un aluat care contine numai faina alba, insa preparatul tau va fi mult mai sanatos, intrucat cerealele integrale au o doza crescuta de fibre, necesare pentru o digestie buna.
  • Cu cat framanti mai mult aluatul cu atat el va creste mai frumos si pufos.

  Stiai ca?

  • Faina din cereale integrale (cum este faina dietetica Sano Vita pe care am folosit-o in compoztia acestei retete) pastreaza in cea mai mare masura substantele nutritive din cereale, in timp ce faina alba va aduce in special carbohidrati si aproape deloc fibre sau alte elemente benefice pentru sanatate?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Chifle integrale pufoase cu lapte vegetal
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 62 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.