Chiftelute cu sos la cuptor

Delicioase si satioase, chiftelutele cu sos la cuptor sunt ideale pentru pranz pentru ca iti ofera proteine vegetale si grasimi sanatoase in asa fel incat sa nu te ridici de la masa ingreunat, dar, in acelasi timp, sa primesti energie suficienta incat sa fii in forma si activ pana seara. Fie ca tii post, esti vegetarian sau vegan sau pur si simplu doresti o masa hranitoare, fara produse de origine animala, reteta de chiftelutele cu sos la cuptor ti-o ofera pe deplin.
TIMP PREPARARE 60 minute
PORTII 4
TIP RETETA Fel pricipal
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Chiftelute cu sos la cuptor
- 5 linguri granule de soia texturata
- 1 cana miez de nuca
- 5 catei usturoi
- 5 cepe
- 1 litru suc de rosii
- 1 ardei rosu
- 1 lingurita rasa gluten de grau sau 1 lingura gris
- 1 lingura amestec de legume uscate
- 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece
- 1 lingura cimbru
- 1 lingurita busuioc
- patrunjel proaspat tocat
- sare si piper
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Chiftelute cu sos la cuptor
- Se pun granulele de soia la inmuiat intr-o cana de apa calda pentru 15 minute, iar dupa ce se inmoaie, se scot si se scurg bine de lichid.
- Pregatesti legumele: le curati si le tai, iar nuca se macina in blender.
- Intr-un castron se pun 2 cepe tocate marunt, 2 catei de usturoi tocati, granulele de soia, nuca macinata, glutenul, legumele uscate, cimbrul, patrunjel proaspat tocat si jumatate de lingurita de sare.
- Se amesteca bine toata compozitia, apoi se adauga cate 1 lingura de apa pana cand se va obtine un aluat tare.
- Se modeleaza chiftelele rotunde, putin mai mari decat o nuca, si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Chiftelutele se coc in cutor, la foc potrivit pana se rumenesc.
- Intre timp, cele 3 cepe ramase, usturoiul si ardeiul se curata, se toaca si se pun la calit in ulei si putina apa pana devine ceapa transparenta.
- Se adauga bulionul si se mai lasa la foc mic pana scade lichidul la jumatate.
- Se pun chiftelutele in sosul de rosii, se adauga un praf de sare si piper si se servesc la piure de cartofi, ornat cu patrunjel proaspat tocat.
Observatii reteta Chiftelute cu sos la cuptor
- Reteta de chiftelute cu sos la cuptor poate fi pregatita si folosind rosii foarte bine coapte, pe care le oparim, le curatam de coaja si le tocam foarte marunt. In acest caz, sosul va iesi mai gros putin, dar va avea un gust si mai bun.
Stiai ca?
- Glutenul de grau ofera consistenta si un gust special produselor de panificatie, cremelor si sosurilor? Acesta este utilizat ca sursa proteica si inlocuitor de carne in unele preparate dietetice, dar are si rolul de a lega ingredientele, actionand, in acest sens similar cu grisul.
- Bogate in fibre, boabele de soia accelereaza digestia, reduc constipatia si au proprietatea de a accelera rata de absorbtie a lipidelor si metabolismul? Totusi, pentru a beneficia de calitatile nutritive pe care le ofera soia organismului tau, este necesar sa alegi numai produse care provin din culturi nemodificate genetic, asa cum sunt cele pe care le comercializam in magazinul nostru online.





