Chiftelute de urzici

0
Chiftelute de urzici

chiftelute de urziciIncearca aceasta reteta de chiftelute de urzici si descopera un aperitiv usor, sanatos, care poate fi servit la micul dejun, seara sau poate fi luat la pachetel (la birou). Numai bune de incercat primavara, chiftelutele de urzici folosesc la maximum abundenta de verdeata din piete si gradini, incorporand in compozitie si fulgi de ovaz, si faina integrala.

TIMP PREPARARE   50 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Aperitiv/Garnitura

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Chiftelute de urzici

  • 4 gramezi urzici proaspete
  • 5-6 linguri ulei vegetal
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 3-4 linguri fulgi de ovaz
  • 2-3 linguri faina integrala
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

  Mod de preparare reteta Chiftelute de urzici

  • Incepe sa pregatesti aceasta reteta de chiftelute de urzici prin a curata de coaja cepele si cartofii; spala legumele si da-le pe razatoarea mare, apoi scurge-le bine de zeama.
  • Curata usturoiul de coaja, apoi zdrobeste-l intr-o presa de usturoi.
  • Spala urzicile proaspete cu apa rece, apoi scurge-le bine de apa si toaca-le marunt cu un cutit.
  • Preincalzeste cuptorul la 170-190C.
  • Amesteca – intr-un bol incapator – fulgii de ovaz, faina, urzicile tocate, legumele date pe razatoare, usturoiul, sare si piper (dupa gust) si uleiul vegetal; omogenizeaza ingredientele si formeaza chiftelute de aceeasi marime.
  • Tapeteaza o tava cu hartie de copt si asaza pe ea chiftelutele de urzici, lasand putin spatiu intre ele.
  • Baga tava in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 40 minute.
  • La jumatatea timpului estimat, intoarce chiftelutele de urzici pe partea cealalta, pentru a se coace uniform.

  Observatii reteta Chiftelute de urzici

  • Serveste chiftelutele de urzici imediat (calde, proaspat scoase din cuptor, ca atare sau ca garnitura pentru un fel principal) sau lasa-le la racit si mananca-le a doua la, la pachet.
  • Poti incorpora in aceste chiftelute si spanac proaspat, pentru a da alt gust rezultatului final: injumatateste cantitatea de urzici si inlocuieste-o cu spanac tocat marunt.

  Stiai ca?

  • Fulgii de ovaz sunt unele dintre cele mai sanatoase tipuri de cereale: nu au gluten si sunt o sursa importanta de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti?
  • Printre beneficiile fulgilor de ovaz se numara faptul ca pot scadea nivelul zaharului din sange, numarul de kilograme pe care ti le arata cantarul si sansele de a face boli de inima?
  • 78 g de fulgi de ovaz contin 191% din doza zilnica recomandata de mangan, 41% din doza zilnica recomandata de fosfor, 34% din doza zilnica recomandata de magneziu, 24% din doza zilnica recomandata de cupru si 20% din doza zilnica recomandata de fier si zinc?
  • Radacinile de urzica sunt folosite, in scop medicinal, pentru a trata probleme legate de prostata, articulatii, ca diuretic si astringent?
  • Frunzele si tulpina de urzica sunt folosite, in scop medicinal, pentru a trata probleme legate de infectii urinare, pietre la rinichi, alergii, sangerari nazale (si nu numai), circulatie deficitara, splina marita, diabet si alte probleme indocrine, iritatii si eczeme?
  • Extractul de urzica este folosit in produse de infrumusetare pentru par si piele, la nivel industrial?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Chiftelute de urzici
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 48 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.