Chifteluțe din morcov și tofu
Crocante la exterior și fragede, pufoase la interior – indiferent de rețetă și de ingrediente, imposibil să nu-ți placă chifteluțele! Fie că vrei să le mănânci la prânz cu piure sau să le folosești ca aperitiv, orile „furi” din frigider la o poftă,chiftelele se potrivesc în orice situație. Iar, pentru a menține opțiunile cât mai diversificate, noi mai adăugăm o rețetă de chiftele pe pagina noastră, realizată chiar de cheful nostru Daniela Dan. Sunt – modest spus – gustoase și foarte sănătoase. Abia așteptăm să le încerci.
TIMP DE PREPARARE 30 minute
PORȚII 5
TIP REȚETĂ Aperitiv
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente pentru chifteluțe:
- 500 g morcovi (dați pe răzătoarea mare)
- 100 g tofu SanoVita cu sare (zdrobit mărunt în mână)
- 5 linguri făină de mazăre galbenă
- 2 linguri făină in (sau in măcinat)
- 6 linguri apă fiartă (pentru făina de in)
- 2-4 linguri de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi (tocați mărunt)
- 1 ardei iute (opțional) tăiat mărunt (fără semințe)
- 1 ceapă roșie (tocată fin)
- O legătură de pătrunjel proaspăt (tocat mărunt)
- O mână de mentă proaspătă (tăiată mărunt)
- Coaja de la o lămâie (folosiți răzătoarea mică)
- Sare de mare(după gust)
- Piper după gust
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsul!
Mod de preparare chifteluțe
- Într-un vas mic, se adaugă făina împreună cu apa fiartă. Se amestecă bine până ce devine o pastă gelatinoasă și se lasă deoparte.
- Se presează morcovul ras în mâini, pentru eliminarea lichidului din el (nu irosim nimic, așa că te sfătuim să bei sucul rămas).
- Într-un bol se adaugă morcovii, tofu zdrobit împreună cu făina de mazăre și restul ingredientelor. Amesteci foarte bine compoziția.
- Formezi chifteluțele, după care le coci la cuptor (pe o tavă tapetată cu hârtie de copt) până se rumenesc (aproximativ 20 minute la 180°C).
- Se lasă la răcit apoi se pot servi cuorice– o garnitură, o salată, alte aperitive – sau simple, doar cu muștar.
Știai că?
- Deși morcovul făcea parte din alimentația oamenilor de mii de ani, a început să fie cultivat sistematic (și a primit culoarea portocalie) abia în secolul al XVI-lea, în Olanda.
- Pe lângă faptul că sunt buni pentru vedere, morcovii sunt benefici și pentru inimă. Aceștia reduc riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și a hipertensiunii.
- Tofu este obținut din băutura de soia procesată asemănător laptelui. Tofu se face remarcat și prin conținutul ridicat de proteină vegetală, calciu și vitamina K.
Foarte buna reteta , trebuie sa incerc neaparat!
Ne bucurăm! Să iasă totul bine și să vă bucurați de gust!