Chifteluțe din morcov și tofu

Timp citire:

chifteluțe cu morcov și tofuCrocante la exterior și fragede, pufoase la interior – indiferent de rețetă și de ingrediente,  imposibil să nu-ți placă chifteluțele! Fie că vrei să le mănânci la prânz cu piure sau să le folosești ca aperitiv, orile „furi” din frigider la o poftă,chiftelele se potrivesc în orice situație. Iar, pentru a menține opțiunile cât mai diversificate, noi mai adăugăm o rețetă de chiftele pe pagina noastră, realizată chiar de cheful nostru Daniela Dan. Sunt – modest spus – gustoase și foarte sănătoase. Abia așteptăm să le încerci.

 

TIMP DE PREPARARE   30 minute

PORȚII   5

TIP REȚETĂ   Aperitiv

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru chifteluțe:

  • 500 g morcovi (dați pe răzătoarea mare)
  • 100 g tofu SanoVita cu sare (zdrobit mărunt în mână)
  • 5 linguri  făină de mazăre galbenă
  • 2 linguri făină in (sau in măcinat)
  • 6 linguri apă fiartă (pentru făina de in)
  • 2-4 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi (tocați mărunt)
  • 1 ardei iute (opțional) tăiat mărunt (fără semințe)
  • 1 ceapă roșie (tocată fin)
  • O legătură de pătrunjel proaspăt (tocat mărunt)
  • O mână de mentă proaspătă (tăiată mărunt)
  • Coaja de la o lămâie (folosiți răzătoarea mică)
  • Sare de mare(după gust)
  • Piper după gust

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsul!

Făină de mazăre galbenă

FAINA DE MAZARE GALBENA 500G

  Mod de preparare chifteluțe

  • Într-un vas mic, se adaugă făina împreună cu apa fiartă. Se amestecă bine până ce devine o pastă gelatinoasă și se lasă deoparte.
  • Se presează morcovul ras în mâini, pentru eliminarea lichidului din el (nu irosim nimic, așa că te sfătuim să bei sucul rămas).
  • Într-un bol se adaugă morcovii, tofu zdrobit împreună cu făina de mazăre și restul ingredientelor. Amesteci foarte bine compoziția.
  • Formezi chifteluțele, după care le coci la cuptor (pe o tavă tapetată cu hârtie de copt) până se rumenesc (aproximativ 20 minute la 180°C).
  • Se lasă la răcit apoi se pot servi cuorice– o garnitură, o salată, alte aperitive – sau simple, doar cu muștar.

 

  Știai că?

  • Deși morcovul făcea parte din alimentația oamenilor de mii de ani, a început să fie cultivat sistematic (și a primit culoarea portocalie) abia în secolul al XVI-lea, în Olanda.
  • Pe lângă faptul că sunt buni pentru vedere, morcovii sunt benefici și pentru inimă. Aceștia reduc riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și a hipertensiunii.
  • Tofu este obținut din băutura de soia procesată asemănător laptelui. Tofu se face remarcat și prin conținutul ridicat de proteină vegetală, calciu și vitamina K.
Daniela Dan
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să îți controlezi pofta de mâncare: Sfaturi naturiste pentru a reduce pofta de mâncare și a-ți menține greutatea sănătoasă

Pofta de mâncare excesivă poate fi un obstacol major în drumul tău spre o greutate sănătoasă. De obicei nu este vorba de ceva sănătos...

Alimentele si inflamatia de grad redus

Alimentele cu efect antiinflamator: Cum acționează acestea și care este rolul lor în menținerea sănătății? Inflamația este un proces normal de apărare al organismului, însa...

Prăjitură răsturnată cu mere

Rețeta face parte din campania #PostCuGust, în cadrul căreia am invitat mai mulți food bloggers să ne împărtășească idei de rețete de post. Ne...

Articole din aceeasi categorie

Cum să îți controlezi pofta de mâncare: Sfaturi naturiste pentru a reduce pofta de mâncare și a-ți menține greutatea sănătoasă

Pofta de mâncare excesivă poate fi un obstacol major în drumul tău spre o greutate sănătoasă. De obicei nu este vorba de...

Alimentele si inflamatia de grad redus

Alimentele cu efect antiinflamator: Cum acționează acestea și care este rolul lor în menținerea sănătății? Inflamația este un proces normal de apărare al...

Prăjitură răsturnată cu mere

Rețeta face parte din campania #PostCuGust, în cadrul căreia am invitat mai mulți food bloggers să ne împărtășească idei de rețete de...