Chifteluțe din tofu la cuptor

Dacă ții post sau pur și simplu dorești să mănânci mai mult plant-based, acest preparat este mai mult decât perfect. Delicios și simplu de făcut, cu siguranță îți va plăcea.
TIMP PREPARARE 1h
PORTII 2
TIP RETETA Cină/Prânz
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
PENTRU TOFU
250 g tofu cu ardei și ceapă
2 lingurițe de paprika
Un pic de sare
PENTRU AMESTECUL UMED
1/2 linguriță oțet de mere sau suc de lămâie
2/3 cană băutură vegetală (sau lapte)
4 linguri de făină
1 lingură amidon de porumb
Sare
Piper negru măcinat
Praf de usturoi
Paprika afumată
PENTRU AMESTECUL USCAT
1 cană pesmet panko
Pudră de usturoi
Pudră de paprika afumată
Un vârf de cuțit de sare
Mod de preparare:
- Taie tofu în cuburi sau în orice formă dorești.
- Condimentează tofu cu paprika și sare. Amestecă cu grijă ca să se acopere cât mai uniform.
Pentru amestecul umed:
- Adaugă oțetul sau sucul de lămâie în băutura vegetală.
- Într-un bol separat, amestecați toate celelalte ingrediente uscate pentru amestecul umed.
- Se toarnă amestecul de oțet în amestecul cu ingredientele uscate.
- Amestecă până când nu mai există urme de făină uscată. Aluatul va fi un pic mai subțire decât aluatul pentru clătite, dar ar trebui să acopere bine tofu.
Pentru amestecul uscat:
- Într-un bol mare, amestecă pesmetul, praful de usturoi și paprika.
Pentru a găti tofu:
- Înmoaie o bucată de tofu în aluat. Apoi pune-o în amestecul de pesmet pentru a o acoperi bine.
- Repetă acest pas pentru restul de tofu până când toate bucățile sunt acoperite.
- Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează tava cu niște hârtie de copt. Poți pulveriza și puțin ulei pe bucățile de tofu dacă vrei să iasă mai aurii și mai crocante.
- Coace tofu sau 35-40 de minute.
Poți mânca acest preparat lângă un delicios piure de dovleac sau de cartofi dulci.
Poftă bună!
