Ciocolată caldă
Rețeta face parte din campania #PostCuGust, în cadrul căreia am invitat mai mulți food bloggers să ne împărtășească idei de rețete de post. Ne propunem să arătăm că și în post se poate mânca bun și sănătos și să avem o colecție cât mai bogată de idei. Poftă bună!
TIP REȚETĂ Băutură
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Sunt sigură că toți iubiți ciocolata caldă! Nu se poate să nu vă placă această băutură catifelată, aromată care ne încălzește sufletul și ne dă o stare de bine. Pentru a obține efectele menționate anterior trebuie să încercați această rețetă simplă și practică.
Ciocolata caldă nu este doar o simplă cacao cu lapte cum ar crede mulți dintre voi, este o băutură cu o textură cremoasă, aromată ce se consumă musai cu o pălărie de frișcă și dacă vrem să copiem postările de peste ocean (nu că ar fi ceva rău), cu bezele.
Ingrediente pentru două porții:
-
- 500ml băutură vegetală
- 1 lingură cacao sau 2 linguri carob (pudră de roșcove)
- 2 lingurițe amidon alimentar
- 2 lingurițe zahăr (opțional)
- 50g ciocolată (în varianta de post folosiți ciocolată de post)
Mod de preparare:
- Într-o oala mai mică puneți cacao, amidonul și zahărul, apoi adăugați laptele. Aș vrea să vă atrag puțin atenția asupra zahărului. Dacă folosiți ciocolată aș recomanda să nu puneți și zahăr. Oricum gustați atunci când este gata și dacă considerați adăugați zahărul la sfârșit.
- Puneți oala la foc mic și amestecați mereu până ce compoziția se îngroașă puțin, o să vedeți că de la un moment dat oricât amestecați, nu se mai îngroașă
- Trageți deoparte și adăugați ciocolata, amestecați până se dizolvă.
- Turnați ciocolata fierbinte în două căni, puteți frișcă deasupra și ornați cu marshmallows.
- Pudrați cu scorțișoară și serviți.
Hai să gătim cu Amalia – Facebook
Hai să gătim cu Amalia – Instagram