Acasă Rețete Deserturi Ciocolată cremoasă cu alune de pădure

Ciocolată cremoasă cu alune de pădure

0
Ciocolată cremoasă cu alune de pădure

Nu cred că ne va putea vreodată cineva convinge să renunțăm cu totul la ciocolată, însă merită să încercăm să trecem la unele variante mai sănătoase ale acesteia. Pe lângă asta, nimeni nu poate nega că ciocolata făcută acasă, cu propriile mâini, e cu totul altceva. Mai ales când folosești ingrediente la care prea puțini s-ar aștepta să meargă mână-n mână cu ciocolata și, credeți-ne, nu e ușor să găsești combinația și proporțiile ideale. Am avut plăcintă din ciocolată și tofu, brioșe cu dovlecei și ciocolată și multe alte rețete pe acest site. De data asta, chef Daniela Dan vine cu o delicioasă ciocolată cremoasă cu alune de pădure și piure din curmale.

 

TIMP DE PREPARARE   25 minute

PORȚII  20-25

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente pentru crema de ciocolată cu alune de pădure:

 

 

  Mod de preparare ciocolată cremoasă cu alune de pădure:

  • Se pun alunele coapte într-un robot de bucătărie puternic și se mixează până când devin o pastă foarte fină;
  • Acest proces poate dura câteva minute și va trebui ca pasta să fie înlăturată de pe marginile vasului de mixare de câteva ori. Dacă pasta nu este prea fină, se poate adăuga câte puțin din băutura vegetală;
  • Se adaugă restul de ingrediente și se amestecă în blender până când totul devine o pastă fină și omogenă;
  • Pasta de alune și carob se pune într-un borcan curat și se păstrază la frigider.
  • Se va menține proaspătă pentru aproximativ 12 zile, deci aveți timp destul să vă bucurați de ea.

  Știai că?

  • În Orientul Mijlociu, curmalele cu lapte de cămilă sunt un desert tradițional foarte popular;
  • Curmalele sunt o sursă importantă de carbohidrați, fibre și un amalgam de vitamine și minerale, oferind organismului energie, sațietate și vigoare;
  • Pudra de roșcove nu conține deloc gluten și nici cafeină, deși este un înlocuitor popular pentru cacao (care conține cofeină);
  • Migdalii cresc numai în zone cu temperaturi ridicate iar în livezi nu pot supraviețui fără ajutorul albinelor. De multe ori, producătorii de migdale chiar închiriază stupine de albine pentru polenizarea culturilor.
  • Denumirea științifică a curmalului, Phoenix dactylifera, se asociază cu capacitatea sa de a se ridica din căldura fierbinte a deșertului, ca pasărea omonimă mitologică, Phoenix, care se ridică din cenușă pentru a trăi din nou.
  • Băuturile din cacao au apărut cu mult înaintea ciocolatei, așa cum o știm astăzi. „Ciocolata solidă” a fost inventată abia în 1847 de către britanici.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Ciocolata cremoasa cu alune de padure
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Cum combatem sedentarismul?
Articolul următor Alimente vegetale împotriva bolilor „stilului de viață”
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.