Acasă Rețete Fel principal Ciorbă a la grec vegană cu pleurotus și cremă din nucă de cocos

Ciorbă a la grec vegană cu pleurotus și cremă din nucă de cocos

1
Ciorbă a la grec vegană cu pleurotus și cremă din nucă de cocos

În perioada postului, este binevenit consumul de ciorbe și supe, deoarece acestea sunt nu doar cerute de, ci chiar necesare pentru organism – ne încălzesc, ne hidratează, au puține calorii și sunt benefice pentru sistemul digestiv. Propunem pentru meniul de post o ciorbă delicioasă cu propietăți antiinflamatorii,  o reinterpretare vegetariană a ciorbei  a la grec, cu pleurotus și cremă vegetală din nucă de cocos.

 

TIMP DE PREPARARE   45 de minute 

PORȚII  4

TIP REȚETĂ  Fel principal

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • o ceapă medie
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • o țelină mică
  • o gulie
  • 300 g pleurotus
  • 1 cutie (400 ml) cremă vegetală din nucă de cocos
  • zeama de la două lămâi
  • 2,5 L de apă
  • o căpățână de usturoi
  • o legătură de leuștean (puteți folosi și uscat dacă nu aveți verde)
  • 2 linguri de ulei de măsline presat la rece
  • sare după gust (cu moderație)

 

Mod de preparare

  • După ce ați spălat și curățat rădăcinoasele și ceapa, le tocați cubulețe și le înăbușiți timp de două-trei minute în foarte puțin ulei și două linguri de apă
  • Adăugați apoi 2,5 l de apă și sare după gust peste mixul de legume și lăsați la fiert, la foc mic, timp de 25 de minute sau până când acestea s-au înmuiat (ca să fiți siguri că legumele s-au fiert puteți testa textura acestora).
  • Odată ce legumele s-au înmuiat, completați amestecul cu ciupercile curățate în prealabil (dată fiind forma ciupercilor pleurotus, în momentul spălării le puteți rupe fâșii).
  • După ce s-au fiert și ciupericile adăugați zeama de lămâie și lăsați să dea în clocot preț de două-trei minute.
  • Puneți într-un bol separat două-trei linguri de zeamă din oală alături de crema vegetală din nucă de cocos, omogenizați bine și adăugați în ciorbă după ce ați oprit focul.
  • Spălați și tocați mărunt leușteanul și presărați din abundență peste ciorbă.
  • Curățați și mărunțiți usturoiul.
  • Serviți cu usturoi sau cu extra zeamă de lămâie, dacă vă place zeama mai acră.
  • Dacă sunteți iubitori de orez și doriți ca ciorba să aibă o consistență și mai groasă puteți adăuga și orez în aceasta.

 

Știați că

  • În medicina tradițională chineză ciuperca Pleurotus (burete de fag) este introdusă în lista ciupercilor medicinale datorită proprietăților sale imunomodelatoare, antivirale, antibacteriene și antiinflamatoare?
  • Cocosul ar putea ajuta la modularea sistemului imunitar?
  • Leușteanul are acțiune antiinflamatorie, antibacteriană, antiparazitară, antivirală și antifungică?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Ciorba a la grec vegana cu pleurotus si crema din nuca de cocos
Autor
Publicat la
Timp preparare

1 COMENTARIU

  1. Excelenta! Am adaptat putin reteta in ideea ca am folosit 3.5L de apa (nu am vrut sa fie „groasa”), telina apio in loc de gulie (pentru simplul fapt ca nu am avut gulie) si crema de soia in loc de cocos (imi place crema de cocos dar tot asa nu am avut in casa la momentul respectiv). Dar rezultatul a fost peste asteptari, o supa foarte gustoasa, extraordiar de apropiata de varianta „clasica”, cu carne.
    Recomand cu drag aceasta reteta! Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.