Clătite de ovăz
Această rețetă face parte din Campania #21ZileCuSanoVita. Fii alături de noi în Provocarea de 21 de zile pentru meniuri plant-based, savuroase și sănătoase.
TIMP PREPARARE 25 minute
PORTII 2
TIP RETETA Mic dejun
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
- 80 g făină de ovăz
- 2 lingurițe fulgi fini de ovăz
- 2 g scorțișoară
- 5 g praf de copt
- 80 g de sos de mere
- 80 ml băutură de ovăz (neîndulcită)
- 30 ml sirop de arțar
- Puțin ulei de nucă de cocos (pentru tigaie)
- Toppinguri obționale pentru servire: unt de arahide, unt de nucă de cocos sau sirop de arțar.
Mod de preparare:
- Într-un bol, combină făina de ovăz, fulgii de ovăz, scorțișoara și praful de copt.
- Adaugă sosul de mere, băutura de ovăz și siropul de arțar.
- Încălzește o tigaie antiaderentă la foc mic-mediu și unge-o cu puțin ulei.
- Gătește clătitele timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Poftă bună!
Observații:
- Se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la trei zile sau se pot congela până la trei luni.
- Se reîncălzesc într-o tigaie uscată sau la prăjitorul de pâine.
- Poți înlocui băutura de ovăz cu băutura de migdale.