Acasă 21 de zile cu SanoVita Clătite delicioase cu tărâțe de ovăz, nuci și scorțișoară

Clătite delicioase cu tărâțe de ovăz, nuci și scorțișoară

0
Clătite delicioase cu tărâțe de ovăz, nuci și scorțișoară

Cine nu are poftă de niște clătite aromate și delicioase, cu nuci, scorțișoară și banane?Perfecte atât pentru un mic dejun petrecut acasă, în familie, cât și pentru un mic dejun la birou, dacă le iei la pachet. Rețeta este simplă, iar clătitele se gătesc destul de repede.

 

TIMP PREPARARE  35 min  

PORTII 2

TIP RETETA   Mic dejun

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

50 g tărâțe de ovăz

250 ml băutură vegetală sau lapte

30 g unt topit (sau ulei; poți folosi și ulei de cocos)

200 g făină

7g praf de copt

1 ou (opțional) sau 20 g semințe de in măcinate și hidratate timp de 5-10 minute

Scorțișoară (după gust)

Un praf de sare

 

Opțional pentru topping: 

 

Felii de banană

Sirop de arțar sau miere

Nuci coapte

 

Mod de preparare:

  1. Într-un bol mai mare, pune tărâțele de ovăz, după care toarnă băutura vegetală și amestecă.
  2. Adaugă untul topit (sau uleiul) și semințele de in măcinate și hidratate. Folosește un tel pentru a combina bine ingredientele.
  3. Se adaugă ingredientele uscate în castron, făina, praful de copt, scorțișoara și sarea.
  4. Cu o lingură de lemn, încorporează ingredientele pentru aluatul de clătite. Asigură-te că nu amesteci prea mult, oprește-te de îndată ce nu mai vezi făină uscată. Aluatul de clătite poate avea câteva cocoloașe mici, dar nu este o problemă.
  5. Încinge o tigaie la foc mediu spre mic.
  6. Adaugă o linguriță de ulei și 2-3 linguri de aluat în tigaie. Acesta se va întinde singur. Mărește cantitatea în funcție de cât de mari îți dorești să fie clătitele.
  7. Lasă clătita să se gătească timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte sau până când se rumenește.
  8. Repetă cu aluatul rămas. Ar trebui să obții aproximativ 8-10 clătite (depinde de mărimea acestora).
  9. Pe deasupra poți decora cu felii de banană, nuci coapte și miere sau sirop de arțar.

 

Aceste clătite se pot congela. Pune clătitele într-un recipient etanș sau într-o pungă pentru congelare și pune-le în congelator pentru o perioadă de până la 3 luni. Decongelați clătitele complet la temperatura camerei înainte de a le pune înapoi într-o tigaie pentru a le încălzi.



Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Clătite delicioase cu tărâțe de ovăz, nuci și scorțișoară
Autor
Publicat la
Articolul precedent Cartof dulce umplut cu quinoa și năut
Articolul următor Green chia
Sabina Constantinescu este o tânără pasionată de nutriție, wellness și sănătatea generală. Este mereu la curent cu toate noutățle din domeniu, informații pe care le împărtășește cu cititorii SanoVita pe blog, în newsletter și pe paginile de social media. Crede cu tărie că alimentația este și medicament, și poate fi folosită pentru a preveni sau ameliora afecțiuni și a avea o sănătate de invidiat. Când nu se documentează sau scrie, pe Sabina o vei găsi și în bucătărie, unde îi place să experimenteze cu tehnici de gătire și combinații de ingrediente vegetale pentru a obține rețete plant-based echilibrate, delicioase și pline de nutrienți. Pe Sabina o motivează gândul că ceea ce creează aduce un strop de sănătate în farfuriile celor ce o citesc. Fire caldă și prietenoasă, ea este și prima care îți va sări în ajutor cu răspunsuri atunci când ne scrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.