Clătite delicioase cu tărâțe de ovăz, nuci și scorțișoară

Cine nu are poftă de niște clătite aromate și delicioase, cu nuci, scorțișoară și banane?Perfecte atât pentru un mic dejun petrecut acasă, în familie, cât și pentru un mic dejun la birou, dacă le iei la pachet. Rețeta este simplă, iar clătitele se gătesc destul de repede.
TIMP PREPARARE 35 min
PORTII 2
TIP RETETA Mic dejun
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente:
50 g tărâțe de ovăz
250 ml băutură vegetală sau lapte
30 g unt topit (sau ulei; poți folosi și ulei de cocos)
200 g făină
7g praf de copt
1 ou (opțional) sau 20 g semințe de in măcinate și hidratate timp de 5-10 minute
Scorțișoară (după gust)
Un praf de sare
Opțional pentru topping:
Felii de banană
Sirop de arțar sau miere
Nuci coapte
Mod de preparare:
- Într-un bol mai mare, pune tărâțele de ovăz, după care toarnă băutura vegetală și amestecă.
- Adaugă untul topit (sau uleiul) și semințele de in măcinate și hidratate. Folosește un tel pentru a combina bine ingredientele.
- Se adaugă ingredientele uscate în castron, făina, praful de copt, scorțișoara și sarea.
- Cu o lingură de lemn, încorporează ingredientele pentru aluatul de clătite. Asigură-te că nu amesteci prea mult, oprește-te de îndată ce nu mai vezi făină uscată. Aluatul de clătite poate avea câteva cocoloașe mici, dar nu este o problemă.
- Încinge o tigaie la foc mediu spre mic.
- Adaugă o linguriță de ulei și 2-3 linguri de aluat în tigaie. Acesta se va întinde singur. Mărește cantitatea în funcție de cât de mari îți dorești să fie clătitele.
- Lasă clătita să se gătească timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte sau până când se rumenește.
- Repetă cu aluatul rămas. Ar trebui să obții aproximativ 8-10 clătite (depinde de mărimea acestora).
- Pe deasupra poți decora cu felii de banană, nuci coapte și miere sau sirop de arțar.
Aceste clătite se pot congela. Pune clătitele într-un recipient etanș sau într-o pungă pentru congelare și pune-le în congelator pentru o perioadă de până la 3 luni. Decongelați clătitele complet la temperatura camerei înainte de a le pune înapoi într-o tigaie pentru a le încălzi.
