CREMĂ de BRÂNZĂ VEGANĂ din MEI

Poate că meiul nu este primul lucru pe care îl asociem cu crema de brânză vegană în general, dar cu siguranță ar putea fi. Rețeta de cremă de brânză vegană din mei aduce toate proprietățile acestei cereale într-o cremă pufoasă și fină de care se poate bucura toată familia. Este gustoasă, foarte ușor de făcut și puteți să o folosiți ca atare sau ca ingredient în diverse prăjituri.
TIMP DE PREPARARE 25 minute
PORȚII 800g
TIP REȚETĂ Aperitiv
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente pentru gătit meiul:
- ½ cană mei
- 1 ½ cană apă
Mod de preparare mei:
- Gătiți meiul, fierbându-l la foc mic timp de 20-25 de minute. Cu cât se gătește mai mult, cu atât va fi mai moale și mai fină crema de brânză.
- Se lasă la răcit.
Ingrediente pentru crema de brânză din mei:
- Meiul gătit (aproximativ 1 ceașcă și jumătate)
- ½ cană apă
- 2 ½ căni lapte de soia
- 1 linguriță usturoi pudră
- 1 linguriță ceapă pudră
- ¼ linguriță sare
- ¼ linguriță piper alb
- Sucul de la o jumătate de lămâie
- 1 lingură amidon de porumb
- 4 linguri de ulei (cu gust neutru)
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare:
- Amestecați toate ingredientele pentru crema de brânză de mei într-un blender până când obțineți o pastă cremoasă și netedă
- Puneți toată compoziția într-o oală, pe aragaz, la foc mediu. După ce compoziția dă în clocot, o mai țineți două minute, apoi o luați de pe foc și o lăsați să se răcească.
- Adăugați mai multă sau mai puțină apă și/sau lapte vegan dacă doriți o cremă de consistență mai groasă sau mai subțire.
- Rețineți că se va întări odată ce este refrigerat.
- Rezistă până la 10 zile la frigider.
- Se consumă ca pastă tartinabilă cu rondele, grisine, chipsuri, budinci etc.
- Dacă doriți, puteți să folosiți în deserturi (dar scoateți condimentele și pudrele) adâugând miere sau fructe.
Știai că?
- Meiul nu conține gluten, motiv pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranță la gluten.
- Meiul conține substanțe nutritive care permit aparatului digestiv să își îndeplinească funcțiile în condiții optime.
- De asemenea, meiul este o sursă excelentă de fier, complexul de vitamine B și fibre. Oferă proteine, fibre, carbohidrați sățioși și conține cantități importante de siliciu, magneziu, potasiu și o cantitate moderată de vitamina E.

Buna ziua,
Citind reteta observ ca amidonul se foloseste “crud”. Nu se va simti, negatit fiind?
Multumesc!
Bună ziua,
Mulțumim pentru observație. Am actualizat rețeta deoarece lipsea un pas. După ce amestecați ingredientele într-un Blender până când obțineți o pastă, puneți compoziția într-o oală, pe aragaz, la foc mediu. După ce compoziția dă în clocot, o mai țineți două minute, apoi o luați de pe foc și o lăsați să se răcească. Astfel amidonul o să întărească compoziția, iar gustul acestuia nu se va mai simți.
O zi frumoasă,
Echipa SanoVita