Cremă de caju

0
Cremă de caju

Nucile caju sunt pline de minerale. De asemenea, conțin grăsimi sănătoase și vitamine. Acestea pot fi pentru tine snack-ul potrivit oricând și, mai mult – grație versatilității acestora, le poți consuma și sub formă de smântână, lapte sau cremă.

Chef Daniela Dan ți-a pregătit o rețetă pentru cremă de caju. O prepari în 5 minute și fie o mănânci ca atare, fie o adaugi în prăjituri sau în feluri principale. De asemenea, mai jos vei vedea că poți combina crema cu diverse ingrediente dulci, pentru a-i da o aromă specială.

 

TIMP DE PREPARARE  5 minute

PORȚII  1 ½ cană

TIP REȚETĂ  Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


 

Ingrediente:

  • 1 cană de caju (înmuiată de seara până a doua zi sau minim 3 ore)
  • ½ cană de apă
  • Opțional: 2 linguri miere/sirop agave sau piure de curmale
  • Opțional: 1 picătură extract vanilie.

Mod de preparare:

  • Pune toate ingredientele într-un blender sau folosește un blender cu picior.
  • Blendează până amestecul este foarte cremos.

Sfat

  • Această cremă este foarte gustoasă doar cu apă și nuci de caju, cu toate acestea adăugă extractul de vanilie și îndulcitor dacă dorești o versiune dulce.
  • Pentru a face această rețetă uimitoare adăugă bucăți de ananas dintr-o conservă (cu tot cu suc) în loc de apă și vei avea cremă de caju și ananas.

Știai că?

  • Nucile de caju sunt o specie tropicală de nuci, nativă Braziliei, dar cultivată acum în diferite climate călduroase. 28 de grame de caju asigură 69% din necesarul zilnic de cupru (esențial în sănătatea creierului și pentru un sistem imunitar puternic), 26% din necesarul zilnic de magneziu și mangan (nutrienți importanți pentru sănătatea oaselor) sau 20% din necesarul zilnic de zinc.
  • Ceea ce găsesti în magazine sub numele de caju reprezintă, în realitate, semințele fructului de caju (crescute într-un mod atipic, în afara fructului propriu-zis), dar în gastronomie acestea sunt considerate alune/nuci, atât datorită formei alungite, a aromei, dar și grație modalităților de întrebuințare.
  • Un anumit aminoacid din compoziția caju, triptofanul, se va transforma, în organism, în serotonină, substanță cu efect liniștitor asupra organismului tău. Așadar, dacă vrei să dormi mai bine, integrează crema de caju în preparatele de la cină.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Crema de caju
Autor
Publicat la
Timp preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.