Acasă Retete Garnituri de post Cremă de floarea-soarelui

Cremă de floarea-soarelui

0
Cremă de floarea-soarelui

Când nu mai ai idei de gustări sănătoase sau când vrei să dai preparatelor tale un gust deosebit, încearcă propunerea noastră de cremă de floarea-soarelui. Este foarte ușor de făcut și teribil de gustoasă! Încearc-o și tu la micul dejun, la gustarea dintre mese sau drept garnitură la feluri principale și bucură-te de conținutul hrănitor al semințelor de floarea-soarelui.

TIMP DE PREPARARE   5 minute 

PORȚII  2

TIP REȚETĂ  Băutură

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • ¾ cană de apă
  • 1 cană de semințe de floarea-soarelui
  • ¼ cană de suc lămâie
  • o linguriță ceapă pudră sau un sfert ceapă proaspătă
  • ½ linguriță sare

 

Mod de preparare:

  • Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixează-le până se omogenizează.
  • Este posibil să fie nevoie de puțină apă în plus, pentru ca amestecul să se mențină cremos în timp ce îl mixezi. Însă nu adăuga prea multă apă odată, ci puțin câte puțin, pentru a evita ca amestecul să devină prea lichid.
  • În mod opțional, poți adăuga puțin ardei iute în cremă sau drept garnitură.
  • Este recomandat să folosești crema de floarea-soarelui în ziua în care o și prepari, deoarece poate căpăta o culoare gri cu timpul.

 

Știai că?

  • Semințele de floarea-soarelui conțin nutrienți ce pot ajuta în reducerea inflamației și a riscului de boli cardiovasculare sau diabet de tip 2. Acestea sunt recunoscute pentru cantitatea impresionantă de vitamina E pe care o conțin (70% din doza zilnică recomandată de vitamina E în doar o porție de 30 g), dar conțin și toate vitaminele B (cu excepția B12), în cantități foarte mari fiind B1 și B6. Tabloul mineralelor este și el foarte bogat, aceste semințe reprezentând surse generoase de magneziu, mangan, cupru, fosfor, seleniu și zinc, iar în cantități puțin mai mici potasiu, fier și calciu.
  • Semințele de floarea-soarelui și crema propusă de noi pot fi ușor integrate în salate, boluri nutritive, batoane de cereale și semințe, legume la tigaie, chifteluțe sau pâine.
  • Semințele de floarea-soarelui sunt alimente nutritive, dar foarte bogate în grăsimi și înalt calorice, motiv pentru care trebuie consumate cu moderație, din surse de calitate, evitându-le pe cele prăjite industrial și foarte sărate.

 

Informații nutriționale validate de Loredana Lăpușanschi, Dietetician Clinician, Telomera Clinic

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Crema de floarea-soarelui
Autor
Publicat la
Timp preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.