Acasă Rețete Deserturi sănătoase Crumble de mere si capsuni – reteta video

Crumble de mere si capsuni – reteta video

0
Crumble de mere si capsuni – reteta video

Crumble de mere si capsuniFa la desert acest crumble de mere si capsuni, pentru a manca fructe intr-o maniera diferita, cu un topping de musli crocant, sanatos si delicios! Urmareste reteta noastra video si vei descoperi cat de usor pregatesti un crumble de mere si capsuni, cu doua straturi delicioase si sanatoase de crema de fructe si musli indulcit cu miere. Rezultatul va fi clar si pe placul celor mai mici membri ai familiei tale, si pe placul celor mai mari!

TIMP PREPARARE   45 minute

PORTII  10

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Crumble de mere si capsuni

  Mod de preparare reteta Crumble de mere si capsuni

  • Pentru a face acest delicios crumble de mere si capsuni, incepe prin a adauga toata cantitatea de musli creativ, uleiul de cocos si 1 lingura de miere intr-o tava de 20×20 cm (tapetata cu hartie de copt), amestecandu-le cu o spatula, pentru a le omogeniza bine.
  • Da tava la cuptorul preincalzit la 180o C, timp de 15-20 de minute.
  • Amesteca, intr-un vas, ¼ cana de apa cu amidonul de porumb.
  • Pune la fiert, intr-o oala, restul de apa si de miere, iar cand siropul astfel obtinut da in clocot, toarna amidonul amestecat in prealabil cu apa, omogenizand uniform crema care se va forma.
  • Adauga in oala si merele curatate si taiate cubulete si lasa totul la fiert timp de 5 minute.
  • Adauga in oala si capsunile taiate cubulete, mai lasa cateva minute pe foc, apoi stinge-l.
  • Asambleaza crumble-ul de mere si capsuni: intr-un vas cu margini inalte, toarna baza de fructe si adauga deasupra amestecul de musli. Serveste imediat!

  Observatii reteta Crumble de mere si capsuni

  • Poti transforma foarte usor aceasta reteta de crumble de mere si capsuni intr-una care foloseste fructele tale preferate – noi iti sugeram sa incerci urmatoarele combinatii: banane si capsuni, mere si pere, prune, caise si piersici, visine si cirese, fructe de padure.

  Stiai ca?

  • Capsunile fac parte din familia trandafirilor (Rosaceae)?
  • Capsunile sunt singurul fruct care are semintele pe exterior?
  • Capsunile cresc in mod natural pe toate continentele, cu exceptia Africii, Australiei si Noii Zeelande?
  • Capsunile sunt o sursa buna de fibre, Vitamina C (o singura portie iti ofera in jur de 150% din doza zilnica recomandata!) si antioxidanti, cu numeroase beneficii asupra sanatatii tale?
  • Capsunile imbunatatesc imunitatea (luptand cu radicalii liberi care afecteaza AND-ul), ajuta vederea (gratie prezentei flavonoizilor, acidului elagic si a fenolilor), lupta cu hipertensiunea (multumita potasiului), trateaza simptomele artritei si gutei (prin reducerea inflamatiei), protejeaza impotriva cancerului (prin intermediul flavonoizilor), regleaza glicemia (deoarece au un indice glicemic scazut si fibre), iti imbunatatesc starea de bine (gratie semintelor, care contin acid Omega-3 ALA), te ajuta sa lupti mai eficient cu simptomele alergiei (gratie fisetinei, flavonoid care ajuta celulele imunitare sa controleze reactiile la alergeni) si iti ajuta pielea sa fie plina de vitalitate (Vitamina C este folosita de corp sa produca pretiosul colagen, care este proteina esentiala sanatatii pielii)?

Pentru mai multe retete video gustoase si usor de pregatit, aboneaza-te la canalul nostru de YouTube, unde adaugam periodic filmulete interesante, cu retete simple, pentru tine.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Crumble de mere si capsune - reteta video
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 53 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.