Cum faci acasă supa STOCK (Fiertură din legume)

Timp citire:

Fiertură din legume (Supă STOCK)

Chiar dacă vine, vine primăvara, ceva ne spune că vremea rece nu dispare așa, de la începutul lui martie. Asta înseamnă că sezonul supelor și al ciorbelor nu se va fi terminat prea curând. Nu știm cum vă simțiți voi, dar noi chiar ne bucurăm, așa avem ocazia să facem fiertura din legume creată de Daniela Dan. Suntem sigur că această supă stock, folosită ca ingredient de bază la alte zămuri, le va da acestora un nou gust. Abia așteptăm să ne răsfățăm cu o supă caldă atunci când ne întoarcem de la muncă!

TIMP DE PREPARARE   60 minute 

PORȚII  1

TIP REȚETĂ  Supe și ciorbe

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 4 morcovi, decojiți și tocați
  • ½ tijă țelină tulpină, tocată mărunt
  • 2 cepe mari, tăiate pe jumătate
  • un praz,tocat
  • 3-6 căței usturoi, decojiți
  • o linguriță boabe piper negru
  • 2 frunze dafin
  • 2 L apă
  • ½ cană pastă de roșii
  • o mână mică de pătrunjel proaspăt
  • câteva crengute de cimbru

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

  Mod de preparare:

  • Pregătește toate ingredientele și adaugă-le, toate odată, într-o oală mai mare. Adu oala la fierbere și apoi o lași la foc mic, acoperită , timp de o oră.
  • Pune într-un vas mare o strecurătoare și toarnă lichidul. Dacă nu îl folosești imediat, împarte stock-ul în recipiente de depozitare și răcește-le complet. Puteți păstra supa stock 4-5 zile la frigider sau până la 6 luni la congelator.
  • Acest lichid este ideal pentru orice tip de supă, preparate din orez, orice tip de boabe etc. (înlocuind apa cu acest lichid). Va schimba TOTAL – și în bine – gustul mâncării. Poți dubla cantitatea de stock pe care o faci.

  Știai că?

  • Supele sunt, în general, clasificate în două categorii: cele clare și cele groase.
  • Prima dovadă de consum de supă are peste 8000 de ani – e vorba de o supă de hipopotam.
  • Supele nu sunt întotdeauna servite calde, de exemplu în climatele mai calde, precum în Spania, sunt populare supele reci.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Alimente cu care putem susține organismul la începutul sezonului rece

Odată cu sosirea toamnei apar și îngrijorările noastre despre cum ne putem menține sănătatea la cote maxime și cum ne putem proteja împotriva virozelor...

Cum și de ce să îți împrietenești copiii adolescenți cu sportul?

Am putea denumi adolescența perioada marilor schimbări, când se întâmplă o serie de transformări fizice și psihice care influențează în mod direct comportamentul și...

Rulouri dulci din Tofu si Fruit mix

Te-ai obișnuit deja să găsești pe blog-ul nostru rețete delicioase și sănătoase. Nu ne oprim din a-ți recomanda noi deserturi, mai ales când avem...

Articole din aceeasi categorie

Alimente cu care putem susține organismul la începutul sezonului rece

Odată cu sosirea toamnei apar și îngrijorările noastre despre cum ne putem menține sănătatea la cote maxime și cum ne putem proteja...

Cum și de ce să îți împrietenești copiii adolescenți cu sportul?

Am putea denumi adolescența perioada marilor schimbări, când se întâmplă o serie de transformări fizice și psihice care influențează în mod direct...

Rulouri dulci din Tofu si Fruit mix

Te-ai obișnuit deja să găsești pe blog-ul nostru rețete delicioase și sănătoase. Nu ne oprim din a-ți recomanda noi deserturi, mai ales...