Cum faci acasă supa STOCK (Fiertură din legume)

Timp citire:

Fiertură din legume (Supă STOCK)

Chiar dacă vine, vine primăvara, ceva ne spune că vremea rece nu dispare așa, de la începutul lui martie. Asta înseamnă că sezonul supelor și al ciorbelor nu se va fi terminat prea curând. Nu știm cum vă simțiți voi, dar noi chiar ne bucurăm, așa avem ocazia să facem fiertura din legume creată de Daniela Dan. Suntem sigur că această supă stock, folosită ca ingredient de bază la alte zămuri, le va da acestora un nou gust. Abia așteptăm să ne răsfățăm cu o supă caldă atunci când ne întoarcem de la muncă!

TIMP DE PREPARARE   60 minute 

PORȚII  1

TIP REȚETĂ  Supe și ciorbe

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 4 morcovi, decojiți și tocați
  • ½ tijă țelină tulpină, tocată mărunt
  • 2 cepe mari, tăiate pe jumătate
  • un praz,tocat
  • 3-6 căței usturoi, decojiți
  • o linguriță boabe piper negru
  • 2 frunze dafin
  • 2 L apă
  • ½ cană pastă de roșii
  • o mână mică de pătrunjel proaspăt
  • câteva crengute de cimbru

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

  Mod de preparare:

  • Pregătește toate ingredientele și adaugă-le, toate odată, într-o oală mai mare. Adu oala la fierbere și apoi o lași la foc mic, acoperită , timp de o oră.
  • Pune într-un vas mare o strecurătoare și toarnă lichidul. Dacă nu îl folosești imediat, împarte stock-ul în recipiente de depozitare și răcește-le complet. Puteți păstra supa stock 4-5 zile la frigider sau până la 6 luni la congelator.
  • Acest lichid este ideal pentru orice tip de supă, preparate din orez, orice tip de boabe etc. (înlocuind apa cu acest lichid). Va schimba TOTAL – și în bine – gustul mâncării. Poți dubla cantitatea de stock pe care o faci.

  Știai că?

  • Supele sunt, în general, clasificate în două categorii: cele clare și cele groase.
  • Prima dovadă de consum de supă are peste 8000 de ani – e vorba de o supă de hipopotam.
  • Supele nu sunt întotdeauna servite calde, de exemplu în climatele mai calde, precum în Spania, sunt populare supele reci.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu mai satisfac...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin de vitamine...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un moment în...

Articole din aceeasi categorie

Cum să dai un gust și mai bun legumelor

Legumele, deși sunt supereroii alimentației, nu sunt plăcute de toată lumea. De cele mai multe ori sunt evitate fie pentru că nu...

Ghidul fructelor uscate

Fructele uscate sunt foarte des întâlnite în rețetele noastre. Acestea reprezintă topping-ul ideal al unor salate, ingredientul-cheie pentru deserturi, micul dejun plin...

Cum convingem micii mofturoși să mănânce sănătos?

Mulți părinți cunosc scenariul: bucătăria este frontul, copiii sunt soldații, iar legumele sunt inamicii. Este posibil să fi trecut și tu printr-un...