Prajitura de post cu biscuiti, fara coacere
In perioadele de post sau oricand vrei sa pregatesti ceva bun fara sa stai foarte mult in bucutarie, incearca reteta de prajitura bavareza de post cu biscuiti. Copiii tai o vor iubi, iar ingredientele naturale le vor aduce numai beneficii pentru organism. Inlocuieste dulciurile cumparate de-a gata cu o varianta facuta in casa si invata-i pe cei dragi ce inseamna alimentatia sanatoasa.
TIMP PREPARARE 30 minute
PORTII 8
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Prajitura bavareza de post cu biscuiti
- 600 g biscuiti simpli
- 1 cana alune de padure
- 2 cani apa
- 35 curmale fara samburi
- 4 linguri pudra de roscove (karob)
- 4 linguri nuca macinata
- 1 lingurita cafea din cereale (orzo)
- 4 linguri fulgi de cocos
- 3 linguri lapte praf de soia
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 2 linguri miere
- 1/2 lingurita sare
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Prajitura bavareza de post cu biscuiti
- Curmalele se inmoaie intr-o cana de apa fierbinte.
- Cealalta cana de apa se mixeaza in blender impreuna cu alunele pana cand devine o pasta cremoasa.
- Se adauga pudra de roșcove, curmalele cu tot cu apa in care s-au inmuiat, laptele praf de soia, vanilia, cafeaua de cereale, nuca macinata si sarea.
- Se mai mixeaza inca putin, pana la omogenizare.
- Intr-un vas mai inalt se ansambleaza prajitura: punem un strat de biscuiți, apoi unul subtire de crema, din nou unul de biscuiti si tot asa, continuandu-se astfel pana la terminarea compozitiei.
- Se presara deasupra nuca de cocos si se lasa la rece. Apoi se taie dupa preferinta.
- Desertul este foarte bun, mai ales scos direct din frigider si se poate servi cu frisca vegetala. Pofta buna!
Observatii reteta Prajitura bavareza de post cu biscuiti
- Daca nu stii exact cum sa prepari frisca vegetala, gasesti pe blogul nostru o delicioasa reteta din crema de cocos. Recomandam folosirea acesteia, intrucat crema de cocos nu contine lactoza, deci poate fi consumata pe post de inlocuitor al lactatelor de catre cei cu intoleranta la acest compus.
- Nu neglija etapa de inmuiere a curmalelor, aceasta operatiune le ajuta sa isi activeze aroma deosebita si proprietatile nutritive, dar si sa isi modifice textura uscata.
- Orzo (cafeaua din cereale) este o bautura naturala care nu contine cofeina sau alte substante excitante, asa incat atat ea, cat si preparatele in componenta careia intra, pot fi consumate in orice moment al zilei.
- Cu cat vei pune straturile mai subtiri, cu atat prajitura va iesi mai aspectuoasa, iar aroma cremei se va combina delicios cu aceea a biscuitilor.
Stiai ca?
- Curmalele contin vitamina B6, cea care imbunatateste activitatea cerebrala? Cu alte cuvinte creierul functioneaza mai bine, creste capacitatea de concentrare, puterea de memorare si asimilare.
-
Pudra de roscove reprezinta o importanta sursa de calciu? In plus, similar cu orzo, nici ea nu contine cofeina, dar gasim in compozitie fibre alimentare, vitamine si minerale (fosfor, sodiu, potasiu, fier si mangan, vitamina A, E si vitaminele din complexul B).