Desert din fulgi de ovăz, mere și zmeură
Această rețetă aduce fulgii de ovăz plini de substanțe nutritive alături de vitaminele și de savoarea zmeurei și a merelor coapte. Desigur, o poți adapta și adăugând fructele preferate de tine sau de familia ta. Vei obține un desert delicios și sănătos, fără zahăr adăugat și pe placul tuturor.
TIMP DE PREPARARE 40 minute
PORȚII 10
TIP REȚETĂ Desert
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 3 căni fulgi de ovăz
- 1 cană nucă de cocos deshidratată
- ½ cană migdale tocate
- 5 linguri ulei
Bază de fructe:
- 2 kg mere
- 500 g zmeură congelată
- 3 linguri miere
- 2 căni apă
- ½ cană amidon de porumb
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare:
- Se pun într-un bol fulgii de ovăz, nuca de cocos, migdalele și uleiul și se amestecă bine cu mâinile. Compoziția se pune pe o tavă de aragaz și se coace la 160 grade timp de 25 minute. La fiecare 10 minute, se mută amestecul de pe marginea tăvii pentru a nu se arde.
- Merele se decojesc, se toacă și se pun într-o oală. Adaugă apa amestecată cu miere și fierbe merele în acest amestec până când devin moi.
- Adaugă zmeura și fierbe timp de 10 minute.
- Pentru a îngroșa compoziția, adaugă peste ea amidonul de porumb amestecat cu apă rece, după care agită foarte bine. Amestecul obținut se pune într-un vas plat, la răcit.
- Când este suficient de rece, se adaugă topingul din fulgi și nuci, după care se poate servi sau păstra la frigider.
Știai că?
- Zmeura conține vitamine antioxidante precum vitamina A, vitamina E și vitamina C, este bogată în vitamina K și în grupul complex de vitamine B, care ajută organismul în metabolismul carbohidraților, proteinelor și grăsimilor.
- De asemenea, zmeura conține o cantitate bună de minerale precum potasiu, mangan, cupru, fier și magneziu. Potasiul este o componentă importantă a fluidelor celulare și corporale și ajută la controlul ritmului cardiac și al tensiunii arteriale.
- Arheologii au găsit dovezi că oamenii mâncau mere și acum opt milenii și jumătate.
- Dacă v-ați întrebat vreodată de ce plutesc merele în apă – este pentru că au un procent de 25% aer.