Desert din fulgi de ovăz, mere și zmeură

Timp citire:

Desert din fulgi de ovăz, mere și zmeură

Această rețetă aduce fulgii de ovăz plini de substanțe nutritive alături de vitaminele și de savoarea zmeurei și a merelor coapte. Desigur, o poți adapta și adăugând fructele preferate de tine sau de familia ta. Vei obține un desert delicios și sănătos, fără zahăr adăugat și pe placul tuturor.

TIMP DE PREPARARE   40 minute 

PORȚII  10

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Bază de fructe:

  • 2 kg mere
  • 500 g zmeură congelată
  • 3 linguri miere
  • 2 căni apă
  • ½ cană amidon de porumb

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de ovăz

FULGI DE OVAZ 500G

Nucă de cocos

NUCA DE COCOS 250G

  Mod de preparare:

  • Se pun într-un bol fulgii de ovăz, nuca de cocos, migdalele și uleiul și se amestecă bine cu mâinile. Compoziția se pune pe o tavă de aragaz și se coace la 160 grade timp de 25 minute. La fiecare 10 minute, se mută amestecul de pe marginea tăvii pentru a nu se arde.
  • Merele se decojesc, se toacă și se pun într-o oală. Adaugă apa amestecată cu miere și fierbe merele în acest amestec până când devin moi.
  • Adaugă zmeura și fierbe timp de 10 minute.
  • Pentru a îngroșa compoziția, adaugă peste ea amidonul de porumb amestecat cu apă rece, după care agită foarte bine. Amestecul obținut se pune într-un vas plat, la răcit.
  • Când este suficient de rece, se adaugă topingul din fulgi și nuci, după care se poate servi sau păstra la frigider.

  Știai că?

  • Zmeura conține vitamine antioxidante precum vitamina A, vitamina E și vitamina C, este bogată în vitamina K și în grupul complex de vitamine B, care ajută organismul în metabolismul carbohidraților, proteinelor și grăsimilor.
  • De asemenea, zmeura conține o cantitate bună de minerale precum potasiu, mangan, cupru, fier și magneziu. Potasiul este o componentă importantă a fluidelor celulare și corporale și ajută la controlul ritmului cardiac și al tensiunii arteriale.
  • Arheologii au găsit dovezi că oamenii mâncau mere și acum opt milenii și jumătate.
  • Dacă v-ați întrebat vreodată de ce plutesc merele în apă – este pentru că au un procent de 25% aer.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Salată de morcovi

  Această salată de morcovi – dulce și simplă – este excelentă ca aperitiv sau folosită în loc de garnitură pentru felurile principale. Te invităm...

Cum să trăim timpul prezent

Sunt vremuri complicate, iar planeta traversează, practic, o depresie. Studiile arată cum tot mai mulți dintre noi își petrec mare parte din timp gândindu-se...

Pastă de curmale

  Încearcă această rețetă de pastă de curmale și obține o alternativă mai sănătoasă pentru îndulcitorul din deserturile tale. Îți promitem că nu vei da...

Articole din aceeasi categorie

Salată de morcovi

  Această salată de morcovi – dulce și simplă – este excelentă ca aperitiv sau folosită în loc de garnitură pentru felurile principale....

Cum să trăim timpul prezent

Sunt vremuri complicate, iar planeta traversează, practic, o depresie. Studiile arată cum tot mai mulți dintre noi își petrec mare parte din...

Pastă de curmale

  Încearcă această rețetă de pastă de curmale și obține o alternativă mai sănătoasă pentru îndulcitorul din deserturile tale. Îți promitem că nu...