Dovlecei la grătar cu drojdie inactivă

Dovleceii sunt garnitura perfectă pentru orice tip de grătar – carnivor sau nu – și pot fi, de asemenea, o gustare delicioasă pentru zilele de post. În plus, merită să adăugăm faptul că dovlecelul este un aliment intens hidratant. Asta îl face perfect pentru zilele călduroase!
TIMP DE PREPARARE 15 – 20 minute
PORȚII 2
TIP REȚETĂ Fel principal
DIFICULTATE Medie
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente pentru dovlecei la grătar
- 1 dovlecel de mărime medie
- o lingură de ulei de măsline
- 1 frunză uscată de mentă
- 1 frunză uscată de busuioc
- 1 cațel mic de usturoi
- 5 gr. oțet de struguri albi
- 25 gr. fulgi de drojdie inactivă
- sare
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare dovlecei la grătar
- Ca de obicei, începem prin a spăla legumele, respectiv dovlecelul și îi tăiem coada
- Încerci să îl tai pe lungime în fâșii foarte subțiri (ideal ar fi de 3-5 mm, însă nu e o problemă dacă îți ies un pic mai groase)
- După ce se încinge grătarul poți adăuga fâșiile. Dacă nu-i faci la grătar cu cărbune, plita de fontă sau o tigaie antiaderentă vor rezolva problema 🙂
- Ține minte: nu trebuie să adaugi încă ulei, sare sau piper!
- Întorci dovleceii odată la 5/7 minute
- Între timp te poți apuca de dressing. Este simplu de făcut – pui într-un bol usturoi pisat, ulei de măsline, sare, busuioc și amesteci bine. Dacă ai la îndemână un blender, treaba e gata în câteva secunde.
- După ce sunt gata dovleceii, îi pui și pe ei într-un bol, îi pulverizezi cu puțin oțet și îi lași să se odihnească timp de câteva minute
- La final, tot ce trebuie să faci este să adaugi dressing-ul, să amesteci și să pui, după gust, mentă și drojdie inactivă.
Bon Appetit!
Observații la rețetă
- Ca preparatul tău să aibă un gust și mai bun, îți recomandăm să alegi un dovlecel cu coaja verzuie și catifelată. Atunci e fraged si bun. Cel cu coaja albicioasă-gălbuie e prea copt și va avea și coaja, și semințele destul de tari…
- Condimentele – usturoiul, menta și busuiocul nu trebuie puse în exces, pentru că aromele se vor „anula” reciproc, inclusiv cea a dovlecelului.
Știai că?
- Drojdia inactivă are un gust asemănător cu cel de brânză și nu conține gluten – asta o face o opțiune perfectă atât pentru cei cu intorelanță la lactoză, cât și pentru cei cu intoleranță la gluten;
- Grație conținutului ridicat de vitamine din complexul B, drojdia inactivă ajută la sănătatea sistemului nervos și la îmbunătățirea funcției creierului.
